Makan-Makan Di Plaza Larkin, Johor

Makan-Makan Di Plaza Larkin, Johor|| Ahad lepas, aku jalan jalan dengan mak aku. Kitaorang singgah Plaza Larkin. Agak ramai pada haritu sebab ada karnival kat sana. Tak tahu pulak ada karnival, dah dua tiga kali datang, aku park luar je sebab mesti dapat parking .. Tiba-tiba haritu, aku kena park kat basement park sebab ramai orang..Huhu...Makan tengahari kat situ ler. Setelah 39 hari melarang perut makan banyak benda. Hehee~


So, jom layan apa kami makan dari lunch sampai minum petang...

Beli buah gini, kira dalam gram..RM6

Next............fuh, ni memang aku rasa serba salah pada mulanya bila tengok kalori itu.
HAHAH


TAPI..........

Beli Jugak! Saja try lahhhh......Spicy gituuu! 
Harga sama je kalau tak nak pedas pon...Huk3

Nasi Ambeng Daging Rendang!!! RM7
MashaALLAH. Sedap! Lamaaa tak makan!
Dagingnya tak lah liat mana, cuma mak aku giginya dah tak kuat..huhu
Kalau nak dengan paru, ayam geprek pun ado!!

Okayh, Habis lunch, jalan jalan dalam tu...Zuhur semua, then ke Stesen Bas Larkin kat sebelah. 
Jalan kaki aje nok! Settle round segala tempat tu, tengok apa apa barang...cuci mata aje. Takde beli apa kat Stesen Bas Larkin tuh....Before balik, mak aku nak bungkus Laksa Johor yang dijual kat Plaza Larkin tuh, makanan dinner. Heheee...

Sementara order, duduk melepak makan ABC dan Cendol Durian dulu.. KAH!!

ABC Biasa RM4- Mak aku punya

Cendol Durian RM6- Akuuuu punya...
At the end, campur dedua.....lagi mantappp kemanisannya ye!

Hiks~

Bagus kat sini, kebanyakan kedai siap ada kalori untuk sesuatu menu atau hidangan.
Nice!! Kihkihhh~

Masa berlangsung karnival, ada orang jual makanan di bawah, maka aku pun ingin mencuba...sebab i like almond, and also dark chocolate...Nak tahu apa rasa gabungan tersebut... Huhu..

Agak keras, maybe sebab kacang tu memang jenis tak dihancurkan halus...Kot...
Err, tapi maniss je rasanya..tak pahit pun.. Serious talk, manissss sangat okayhhh!


Boleh nak makan, tapi makan sikit sikit...Harini dua keping, esok dua keping lagik...
Hoho...Makan bersama Green Tea. Elok jugak, lembut sikit kalau makan cicah dengan air..Kann..




Overall,
Kenyang gila perut!!!! Aduuduuu~Tapi syukur apa adanya. Luangkan masa bersama family.
Alhamdulillah!








1 comment:

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐