Kuih Raya Tunjuk Tunjuk 2021 ||

Kuih Raya Tunjuk Tunjuk 2021  ||  Alhamdulillah, masih bernyawa..Boleh lagi menikmati kuih raya...tak macam saudara kita kat Palestin sana..Sedih lah bila imagine..Hm.. Moga Allah membantu mereka selalu.. 

Ok, berbalik pada kisah kuih raya 2021. Of course, kuih raya mesti ada! Cuma tahun ni semangat awal awal puasa tu lain daripada last year dek kerana bazar Ramadan dan taraweh dibenarkan beroperasi.  Tu yang order macam macam.. Dan kebanyakan kuih aku order tu dibeli dari member yang dikenali. Kita support member wak!! 

Err.... But hujung-hujung, stay home jugak...Kah! Sapa yang kena makan kalau bukan tuan rumah jela..Hahahah.. Sambil blogwalking, update blog, dan edit gambar bagai, aku teruskan mengunyah kuih rayaaaa....Seronok je.. No complain! 


1. Kuih Raya dari Dapur Gebu.

Ini bini member aku jual. 
Dua kali musim raya dah beli dengan dia.
Memang puas hati sangat. Ada bangkit cheese, Red velvet, dan choc chips tu sampai dua bekas kubeli..sebekas je dah habis sebelum raya tau.. Hahaha..

Dapat satu pelitup muka as free gift gitu..

2. Popyums

Popyums beli dengan wife kawan aku jugak.
Ini sedap sangat sebab dia dah bagi awal tester sebelum Ramadan. Ada perisa popia nestum, salted egg and cheezy. Disebabkan ada set set kombo, i order set kombo terusss . Dapat sampul duit raya as free gift. 

3. Kuih dari brand Lumi

Lumi! Beli dengan senior masa kat U dulu..
Ui, satu perisa tu masin masin. Adik aku yang sorang tu cakap sedap..tapi takut nak makan bebanyak masin masin..Hahaa.. 

4. Tart Nutella dan Untain Cheese

Beli dengan member tempat kerja.
Satu bentuk cam ulat ni, perisa cheese gitu...Dan lagi satu, perisa nutella  

5. Tart Nanas


Ini pun member jual. Gemuk betul bentuknya. Mak i suka..

6. Kerepek Pisang


Ini pun mak aku suka..sebab dah pernah rasa sebelum Ramadan...sebab tu beli lagi..Hihi...


Kesemuanya adalah kerepek dan kuih home made. Sometimes agak pricey tapi i think... berbaloi dengan rasanya. Cume tekak ni lelain.. kadang kadang ada jugak aku rasa tak ngam dengan tekak tapi orang lain ngam jer..  Tak buat kuih, no time..oven pun takdak. So tunjuk tunjuk aje... Korang acano??!





Post a Comment

17 Comments

  1. banyak sungguh kuih muih tunjuk dia. sama lah raya ni sekut2 tunjuk2 jugak sekali dengan kerepek.. tahun ni sifat M tu banyak lol :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Whoaaaa. kalau rajin, mesti buat ehh... niceeee... hehe.. sy mmg tunjuk tunjuk jer

      Delete
  2. xbuat kuih pon wehh. aku beli kerepek je 不不不不不 dh xboleh beraya kan..hahhahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko biasa beli ujung ujung tu ehh.. ok nice la, jimat. hahahahahaa

      Delete
  3. samala.. mmg tunjuk2 je tapi tahun ni x banyak pun. sbb berdua je kt rumah.
    beli yang mmg fevret. lebih kepada kerepek..

    jemput join GA di blog :
    https://www.sitiyangmenaip.com/2021/05/nz-souvenirs-giveaway-by-sitiyangmenaip.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah ti join.. ha . kan... tunjuk2 senang

      Delete
  4. salam aidilfitri yaa.. maaf zahir batin =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Aidilfitri.. maaf zahir batin too.. hehe..

      Delete
  5. Paling senang kerja, tunjuk-tunjuk saja hihihiiii. Selamat hari raya, maaf zahir batin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan.. tunjuk tunjuk jer.. settle .. Hihi... Tapi duit lerrr standby... Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin

      Delete
  6. banyak biskut. cam saya tengah godam2 laptop ni mulut pun terkunyah2... cuti raya sambil ternak lemak. hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaa... kunyah kunyah ajeee duk rumah nii . muahahahaha

      Delete
  7. Banyak koleksi kuah raya nona. Arghh tart nanas dan kerepek pisang tu. craving tau!

    ReplyDelete
  8. Takde buat langsung. Beli pun takde. Mungkin takut tidak habis.

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐