Jom Berbuka Puasa di Nostalgia Ramadan Bufet Ramadan, Tanjung Puteri Golf Resort, Pasir Gudang, Johor

Jom Berbuka Puasa di Nostalgia Ramadan Bufet Ramadan, Tanjung Puteri Golf Resort, Pasir Gudang, Johor ||  Tanjung Puteri Golf Resort (TPGR) mengeluarkan tema Nostalgia Ramadan untuk buffet Ramadan 2021 kalini. Ada beberapa menu yang disediakan bertujuan mengembalikan nostalgia berbuka puasa dengan menu menu tradisional yang mungkin dilupakan.

Kambing Bakar! Nyum nyum!

Prawn Har Loke

Stew Fish with Spicy Black Bean Sauce

Masa makan haritu, kedua dua di atas ni memang favourite Nona! Sangat! 
Siap tambah dua kali Stew Fish tu, cuma kali kedua tu makan tanpa nasi...Aduh, terliur balik lah pulakk!! 

 Rojak??Pun ada ye!

Sup Kambing pun ada!

Bubur Lambuk Seafood dan Sayuran pun ada! Sedap jugak! Dua tahun lepas pergi, aku tetap suka bubur lambuk kat sini..Hehe..

Di bahagian luar pula ada juadah seperi sate, ayam percik, murtabak, roti canai,  kue teow dan ayam bakar. Fuh, menggoda sangat semuanyaa!


Jarang nampak kaum wanita tebar roti canai..
So haritu aku berpeluang melihatnya. Sis teruja! Hahahaha...Maybe ramai je buat kat rumah, kan....
Cuma masa makan tu, inti murtabak terasa seperti termasin sikit ..Walaupun begitu, habis jugak aku makan sebab lembut...Hehe.. 

Kuih muih tradisional warisan Melayu
Suka tengok kuih Melayu. Dan ada jugak cheese cake, serta cream puff (dalam inti kacang)

Puding pelbagai perisa, buah buahan, Ais Kacang berserta Air Batu Campur pun dihidangkan sebagai juadah berbuka puasa nanti..Lega tekak kita! 



Wow, sini pun meriah dengan air! Bermacam macam jenis air termasuklah teh tarik pun ada! I like!



S.O.P memang terjaga. Semua pekerja pakai mask dan sarung tangan. Lebih best lagi, dorang tolong cedokkan makanan masuk ke dalam pinggan atau mangkuk kita...Fuhh.. bagusnya..kita just tunjuk apa kita mahu dan tadah pinggan je...hehee... 


Ada jugak aku terpegang senduk nak ambil makanan sebab dah terbiasa, kan....Haha.. nanti dorang mintak semula dan tolong kita..


Harganya sesuai dengan menu yang disediakan. Surau dan toilet jugak dah disediakan in case nak Maghrib dulu sebelum melantak..Kannn!

Oh ya.. setiap hari Khamis, kalau kita berbuka puasa di sini, kita semua berpeluang join 5 cabutan bertuah untuk memenangi baucar Khatulistiwa Spa bernilai RM30 !!!

Haaaaa, suka tak? Jika berminat nak try menu kat sini dan booking pada bulan Ramadan nanti,  sila rujuk info di bawah ye:

Tempat: Golfers' Cafe
Tarikh: 14 April - 11 Mei 2021
Masa: 0630 petang - 0930 malam

Harga Dewasa: RM78
Haga Kanak Kanak: RM39

Nikmati 10% Diskaun
14 sehingga 20 April 2021 dan 9 sehingga 11 Mei 2021.

Hubungi Talian: 072596136 atau
WhatsApp: 0177442711

Alamat: Jalan Tanjong Puteri 1, Tanjung Puteri Resort, 81700 Pasir Gudang, Johor.






Post a Comment

7 Comments

  1. semua nampak sedap.. tapi jauh nyaaa pasir gudang hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaaa.. nampak sedapppp gitu... Ohh. haa. jauh la plak kan. hm

      Delete
  2. Menariknya..tukang tebar roti tu perempuan. Jarang2 dapat tengok nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeszzaaaa.. Menarik wooo!!!
      Jarang jarang dapat nengokkk.. I teruja seketika... hahahahs

      Delete
  3. Fuhh ada roti canai tu. Air dia kekal sejuk letak macam tu. Untung juga dapat baucar spa kalau bertuah :)

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐