Rebung Masak Lemak Cili Padi Sebagai Menu Lunch dan Dinner

Rebung Masak Lemak Cili Padi Sebagai Menu Lunch dan Dinner || Alhamdulillah, balik dari rumah sedara harini.. Semalam siang nikah, malamnya tahlil pula. Dua hari tak update blog ui! Dushhh! Terasa busy seperti diri sendiri pulak yang nak kawen ek! HAHA.. 

Walaupun sekarang dah malam, nak jugak update! Menu lunch sampai dinner untuk hari semalam ye.. Terbaik lah! Para tetamu dihidangkan dengan rebung masak lemak cili api weh! Of course aku amek lauk ni sebab jarang jarang makan! Tak kisahlah ada yang cakap nanti masuk angin itu ini..Huhu.. 

Rebung Masak Lemak Cili Padi

Rebung, petai, ikan! ONZ!

Makan malam

Malam pun layan nasi campur mee goreng. Nasi ambeng gituhhh! Rebung masak lemak cili padi lagik sekali!


Pssst, korang suka menu nih jugak ke?? Kecur air liur tak kalau nampak?? Hihi..




Post a Comment

8 Comments

  1. Selamat menjamu selera.
    memang sedap gulai lemak cili api rebung

    ReplyDelete
  2. Lama tidak makan. Suka lauk ini.

    ReplyDelete
  3. Akak suka rebung fresh..kalau rebung yang dah dijeruk tu x berapa suka..satu sebab bau dia kuat dan satu lagi buat akak sebu perut..

    ReplyDelete
  4. yang bawah tu aku kecur...yang atas tu tak sebab ada petai..hahahahah

    ReplyDelete
  5. uishh..kecur ailio tengok lauk favourite depan mata. Lama tak makan rebung. nasi ambeng original pun lama tak makan haihhh..Jarang dapat yang menepati selera. huhu...

    ReplyDelete
  6. Lauk kegemaran ni. Adeh2. Mana nak bercari rebung ni.Hu3 😂.

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐