Nona, Mana Jodoh Kau?!

Nona, Mana Jodoh Kau?! || Ini soalan member aku siang tadi. Terpanggil nak buat entri alang alang belum rasa nak update benda lain harini...

Setelah melihat lagi sorang kenalan lama dah selamat bertunang..member mesti tanya giliran aku yang single lagik ni.. Kah! 

Jawapan aku semestinya, SEARCHING. Tapi actually, macam tak beria pun nak kahwin bagai.. Entah kenapa ekkk tak pulak terasa nak hidup berdua..Tapi aku rasa aku perempuan normal jer.. Hahahah..Taklah lawan arus..Lol..

Walaubagaimanapun, aku suka dengan post daripada Hikmatul Islam berkenaan jodoh... Akhirnya.. abangnya iaitu abang Bikai bertemu jodohnya yang berbeza usia sebanyak 11 tahun wooo... Tahniah abang bikai! 


I love it when she said

JIKA BUKAN JODOH, TAKKAN MENYATU JUA

Dan itulah satu satunya jawapan tepat untuk mereka yang bertanya perihal jodoh...Kenapa tak mintak orang cari? Aku risau kalau orang tak faham konsep ni.. katakan aku try berkenalan dengan orang yang dikenalkan tu, lepastu tak jadik, mereka pula menjauhi.. Tak salah pun kalau ada orang nak kenenkan aku..Kalau jodoh, pasti takleh tolak..Kan....Bak kata Neelofa haritu...hihi..

Oleh itu, mari beringat, jika jodoh..pasti jadik. Jangan risau yo... 

Cuma satu di penghujung 2020 ni, tolong doakan aku dibukakan hati untuk berkahwin dan berkeluarga ye...Dan moga ditemukan dengan jodoh sebaiknya buat diri ini.

AMIN! 



Searching and Loading.....








Thanks everyone, sambil menaip, sambil layan 'Bercinta Dengan Jin' di Astro Citra HD now.








Post a Comment

3 Comments

  1. i dpt bykkkkkkk soalan ni sbb im 30 kan..tapi itu la.. tak rasa pun lagi nak kwen.. betul rasa nak ada sayang or disayangi tapi tak fikir pun nak kwen lagi..

    ReplyDelete
  2. Dulu pun begitu juga orang dok tanya. Biasalah mulut orang tak boleh nak tutup. Mungkin juga sekadar bergurau. atau mungkin juga tak faham konsep ajal, jodoh di tangan Allah. Takpe, fikir positif. saya pulak dah kahwin orang tanya pasal anak pulak. Apapun keep positif vibes, usaha dan doa semoga semuanya dipermudahkan oleh Allah dan Allah memberikan kita sesuatu yang baik tepat pada masanya :)

    Aaminnn..

    ReplyDelete
  3. dont hurry dear.. enjoy dulu. sambil2 tu buat istikharah insya allah akan bertemu akhirnya

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐