Kebaikan Pelembap Muka Water Based Untuk Kulit Kering - Hansaegee Nature

Kebaikan Pelembap Muka Water Based Untuk Kulit Kering- Hansaegee Nature || Hai korangg! Harini nak cerita pasal satu skincare best! Haaaaa, setelah menggunakan pencuci muka, dan CC Cream dari Hansaegee Nature, Nona try pula Aqua Whitening Cream keluaran Hansaegee Nature yang diperbuat daripada Korea untuk membantu kulit agar kelihatan lebih sihat dan bermaya. Rasanya ramai dah tahu, kulit Nona kering, tapi ada masanya T-Zone. Jadi Nona akan fokus untuk mengatasi masalah kulit kering tersebut.


Let try it!

Krim ini ialah pelembap dan pencerah kulit. Fuh, banyak sangat kelebihan yang ada di dalam Aqua Whitening Cream nih tau.

Antaranya ialah :

  •        Dapat Merawat Kesan Sunburn atau Kesan-kesan Merah di sebabkan Panas Matahari.
  •          Dapat Mengatasi Masalah  Kulit Berminyak
  •          Dapat Mengatasi Kulit Kering
  •          ‘’Water Drop’’ yang Muncul itu Dapat Melembapkan Kulit
  •         Membuat Kulit Terasa Segar
  •          Mencerahkan Kulit dan Menghidrat Kulit

 

Antara kandungannya di dalam ni:

Camelia Japonica Seed Oil- Tidak akan block pori kulit

Niacinamide – Mencerahkan kulit dan Mengawal Minyak setelah pori mengecil

Look at the texture!

Cream light and milky gel type.

Water based moisturizer

Cara penggunaan :

1.      1.  Titiskan pada tangan, urut secara perlahan-lahan pada keseluruhan kulit muka dan leher yang kering.  

2.      2.  ‘Water drop’akan muncul dan membasahi wajah. Urut sehingga meresap ke dalam kulit.

3.      3.  Sekiranya merasakan kulit lebih kering daripada biasa, maka perlu menggunakannya dengan kerap dan sapu secara perlahan lahan sehingga meresap ke kulit.

 

Jom tengok magic! Ada water drop yang muncul. Pada wajah tak nampak sangat, kita tunjuk kat tangan.

KELIHATAN DENGAN JELAS WATER DROP TERSEBUT.

Imagine moist dan glow seperti ini kat muka. Semestinya glowing habis!

Kulit rasa sejuk je masa awal-awal letak pada kulit. Ianya terasa lembap. Untuk pengetahuan, Nona bekerja di dalam sektor perkilangan dan perindustrian. Oleh sebab itu, kulit Nona sentiasa terdedah dengan cahaya matahari dan habuk yang banyak.  Untuk mengelakkan daripada berterusan meresap ke kulit, Nona try Aqua Cream brand Hansaegee Nature. Setelah menyapunya kepada muka, kulit Nona terasa lembut, dan moist je sepanjang melakukan pekerjaan. Buat masa ni, Nona masih dalam proses mencubanya sehingga kulit menjadi betul-betul tidak lagi berminyak.

Overall, Nona jatuh cinta dengan produk Hansaegee Nature ni. Rasa nak try lagi dan lagi untuk kepuasan diri sendiri.

Bestlah, Tak rasa melekit pun!

Dah start berseri tuuuu 

Jom, tengok hasil dan perbezaannya!

Yes, muka kering dan tona tidak sekata gitu…

Tapi lepas sapu Aqua Cream Hansaegee Nature nih, terussss glow tu nampak tau!

Kekal Lembap dan Kulit Sihat

Tak rugi mencubanya sebab moisturizer ni sangat best! Barulah kulit nampak ‘hidup’ dan menaikkan level confident dalam diri. Sambil berbual dengan kawan, mereka mesti suka tengok kulit muka kita yang berseri-seri tu..Hehee

I love it !

Bagi yang ingin merasai apa yang syok sangat dengan Based Moisturizer nih, korang pun kena memilikinya dan try tau.

50 ML AQUA WHITENING CREAM

 

Jomlah Cuba Aqua Whitening Cream sekarang! Rujuk info di bawah:

🍁Brand: Hansaegee Nature 

🍁Website: www.hansaegee.com/shop

🍁IG page: https://www.instagram.com/hansaegeenature/

🍁FB page: https://www.facebook.com/HansaegeeNature 

🍁Youtube page: https://www.youtube.com/c/HansaegeeNatureMalaysia



 



Post a Comment

4 Comments

  1. Patutlah sekarang kemain berseri-seri ek ko Non....

    ReplyDelete
  2. ramai juga yang bagi review pelembab ni best..uniknya sebab ada water drop :-)

    ReplyDelete
  3. Ramai blogger review produk ni kata best kan. Menarik dia punya teknologi tu.

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐