Makan Nasi Goreng Chicken Buttermilk

 Makan Nasi Goreng Chicken Buttermilk || Sesekali makan malam camni pun sedap! Bila tekak teringin, kita pun cuba ler... Kedai ni agak dikenali jugak.. Betul betul sebelah Mydin Taman Rinting tu...Aku pernah datang sekali dulu, makan menu dorang yang banjir tuh! Memang besar portionnya... mengikut standard harga...

Nyummmm!
Sedapnya Chicken Buttermilk nih! Tak tipu! Buttermilk yang tidaklah masin sangat, lemak lemak gitu...

Puas hati! Sebenarnya, aku pun tak ingat bila last makan menu ni....

RM13.00

Kalau nak chicken buttermilk sahaja, rm10..Kalau tambah nasi putih, harganya jadik rm12

Nasi gorengnya seperti nasi goreng biasa..
Tak pedas..secukup rasa...hehe..

Padu berlemak weh! Baru kuingat ini rasanya ayam buttermilk.... Butternya taklah sampai melebih lebih..just nice...Gaul sebati dengan nasi goreng...Perghhhh...NGAM!

Kalau sesiapa yang berdekatan, bolehla try menu menu kat Sasha Corner nih..Dorang ada jugk menu kuah banjir yang lain, sambal petai, shell out menu pun ada tau...Eh, banyak lahhhh


Aku suka sebab kedainya berwarna pink!! Ngehehee..

Pink je mataku melihatnya...Dan terdapat beberapa lukisan pada dinding mereka..

Jemput makan!

Kepada sesiapa yang ingin mencuba, bolehla try ke alamat:


9, Jalan Sena 11, Taman Rinting, 
81750 Masai, Johor











9 comments:

  1. Ini pun favourite ni! Hahaha. Asalkan banjir nasi, memang ONsss.

    ReplyDelete
  2. Hai,jemput join GA saya https://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2020/12/digital-arts-giveaway.html

    ReplyDelete
  3. Chicken butter ni kalau kena resipi yang betul memang sedap dap dap sangat.

    ReplyDelete
  4. Sedapnya nasi goreng chicken butter tu...

    ReplyDelete
  5. i am not a big fan of milk, so tak berapa gemar this masakan

    ReplyDelete
  6. Tak pernah makan lagi nasi goreng chicken butter

    ReplyDelete
  7. Sedapnya chicken buttermilk. Lama tak masak chicken buttermilk.

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐