Random Photo on Sunday

Random Photo on Sunday || Macam biasa, sebelum delete beberapa gambar, aku suka simpan sini sebagai kenangan...Semua ini adalah gambar daripada handphoneku sendiri.. Yang aku suka tengok dan untuk makanan or minuman tu, semuanya pertama kali aku try!

Cantik. 
Bunga rumah nenekku tapi tak tahu namanya

Dekorasi di kawasan Tasek Layang-Layang Pasir Gudang

Nasi Briani Gam Di Medan Selera Parit Sulong.
Memang sedap sangat woo!
Kenyang makan 4 orang! Hehe...

HIDUP JOHOR!
Pahit pahit tapi habis jugak diminum!

Set cawan di JO Hotel.
Cantik, haritu nampak kat sana, rasa nak bawak balik je...geram tengok warnanya yang ceria tuuu...

Aunt Anne.

Lama tak makan, ini perisa terbaru haritu..

Coklat
Diberi oleh Blogger Mak Lin.
First time rasa, not bad! 
Bentuknya seashells tu yang cute!

Mi Kari Old Town Cafe
Inilah pertama kali aku try!
Ye, tak pernah try mi kari Old Town..
Haritu orang duk viral pasal dagingnya tu, baru terfikir nak try! Ngeh, ngeh, ngehhhh...Sedap je..I like! Karinya pun boleh diterima tekak...

Pulut Kuning cicah Rendang Daging
Member bukak order haritu..Kira try ler...Padu rm5!

Chocolate Brownie Mc Flurry 
Sedapp..Brownies nya seakan chewy chewy tapi boleh digigit dan ditelan..
Sedap! Makan time panas hati..boleh bertukar sejuk!


Roti Ban Ayam Pedas Korea
Pedas biashe je...Bolehla..manja-manja..
Haha

Ok, tu je... 

Mudah ek update blog untuk hari Ahad..
Hahhahaa..




9 comments:

  1. kita ni kan, jenis klu random photo tu, mesti ada gambaar makanan kan ? hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, exactly! Kalau tak food... permandangan.. hehe

      Delete
  2. first tu pokok bunga mak datin.
    Cantik kawasan Tasek Layang-Layang Pasir Gudang siap ada gazebo lagi.
    Sedapnya nasi beriyani. unik pulak papadom tu. Tak pernah tengok.
    yeah, kopi johor edition tapi tak pernah cuba lagi.
    Cute set kopi JO hotel tu. buat props lawa tu
    Patutlah nampak lain macam auntie anne punya tu, rupanya terbaharu. Lama tak makan pastri auntie anne. huhu
    mee kari old town memang sedap, kuah dia pekat saya suka.
    Uishh rendang dengan pulut tu..sedapnya..mujur baru je merendang semalam makan dengan nasi.
    Roti ban ayam pedas tak pernah jumpa pulak.

    ReplyDelete
  3. aduyai gambo makanna.. baru tau ada Nasi Briani Gam katMedan Selera Parit Sulong. sedap x

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐