Cerita Seram Di Kala Senja

Cerita Seram Di Kala Senja || Ini kisah seram yang kulalui pada harini sewaktu senja menjelma kat tempat kerja. Dalam pukul 6.30 petang macamtu, tetiba printer di bahagian bertentangan dengan meja aku tu mengeluarkan sehelai kertas. Kertas tu ada data bulan Ogos 2021. Ok la kan, tahun 2021..Haha..

Apa yang seram di sini ialah aku tak tekan atau click untuk print apa apa dokumen. Aku duduk di kerusi yang bertentangan dengan printer tu sambil buat kerja lain. Masa tu pegang handphone sebab baru start nak transfer gambar yang ada dalam handphone. Aku takda bukak file untuk diprint, niat nak print pun takdak!! Tapi ada pulak paper keluarrr. Ko dah kenapa printer??? Seram weh! Ini tak lawak tau. 

Saja tinjau kat bawah kalau kalau ada orang connect dengan printer aku, tersalah print ke..kan..Mak ai, takda plak!!! Serammmmm! Berdiri bulu roma saya tau!

Fuhhh, bayangkan kalau keluar ayat or gambar menyeramkan kat kertas tu..Aaaaaa....Haruuu biruuu oi!!!

Aku memanglah penggemar cerita hantu, namun tak pernah lah aku rasa seram camni sekali sebab tahu dalam filem tu semua manusia.. Even dulu duduk asrama pun selalu dengar dorang cerita itu ini, tetaplah aku suka je tengok cerita hantu..

Haih, rasa nak balik terus masa tu..tapi belum pukul 7 malam lagik..So aku bukak lah mesin zikir yang turut mengandungi ayat al Quran di dalamnya. Member kat lab bawah dah seram kenapa tetiba dengar alunan ayat al Quran dan zikir sebab dalam lab tu dia sorang je muslim...Sekali aku up status, baru dia faham... Aduh...lupa la tu aku kat opis bahagian atas lab...Kah!

Tercari cari jugak mesin ni tadi sebab dah lupa letak mana daaaaaaa..Sekali belakang PC sendiri. Lol


Ok, i still cannot brain, rasa tak logik dek akal lahh! Sebab siang siang sebelum tu dah banyak print benda lain..Takda pulak select nak print benda yang keluar kat kertas tu... Aaaaa..cannot brain!!!! 

Soalan aku: Adakah ini normal untuk sebuah printer yang dah bertahun usianya? Tapi takdelah lama sangat rasanya.. Someone can explain this??  

Aku belum gila lagi masa bercerita ni...Aaaa..kenot la gini..Aku mesti terulang tayang je bila masuk opis nanti... Printer tu kena Covid ke apo??? Geram dan seram pulak sis!! Harap dah takda lagi la..Kalau nak jadi tu, tolonglah time siang tengahari buta tu keluar kat printer.. Janganlah time senja....Hahaahah..

Hmmm..Okaylah..itu je kisah seram pada hari ini....Takkan kulupakan sampai bebila selagi bernyawa..Korang rasa seram jugak ke tak seram at all?? 








:: Psst: Korang selalu tak mengalami kejadian yang seram seram?? Ayuhlah share!! ::














Post a Comment

4 Comments

  1. Mungkinlah ye.. Ada colleague non yg send doc utk print sebelum balik tp disebabkan network error maka dia pun fail to print. Petang baru network connected.

    ReplyDelete
  2. ok xyah fikir pelik² mungkin ada org send utk print tp network slow itu yg br keluar.. hihihi... tp sy pun mcm tu jugak.. kalau sorang² kt ofis tetiba rasa lain dan ada pelik² terjadi mmg terus blah... hahaha... dia nk bergurau je tu tgk kita lonely.. hihihi

    ReplyDelete
  3. Fuh! mmg seram hahahaa..nona kak shida ada kisah seram sendiri kisah seram diasrama..ada smpai part 3 rasanya belum habis nnt nak sambung lg ^_^

    ReplyDelete
  4. Seram pulak dengar. Mungkin ada document yang error kot sebelum tu. Fikir positif nona.

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐