Bila Nasihat Tak Kena Time

Bila Nasihat Tak Kena Time || Setuju kan??  Sometimes aku rasa aku bagi nasihat dah betul, tapi aku sendiri tak tengok keadaan orang tu macam mana. Dan ada masanya gaya aku tu macam memaksa...Haih...




Post a Comment

6 Comments

  1. Teringat video sorang ustaz yang cakap besar masa bagi bantuan tu

    ReplyDelete
  2. nk nasihat kena tgk sesuai..kdg2 org tkleh trima..tp kalo kena ngan cara insya allah die bole trima

    ReplyDelete
  3. Ingat tak tarbiah sentap yg popular dulu tu? Actually tu bende yg paling tak elok and ramai pulak yg suka bende tu sbb dorg amek kesempatan nak maki tapi guna "dakwah" as an excuse 😒

    ReplyDelete
  4. Nasihat yang tak kena tempat memang mengundang akibat yang lagi buruk sebenarnya.. Nak bagi nasihat pun kena tengok situasi.. bukan boleh main terjah je..

    ReplyDelete
  5. Nasihat biar kena masa dan tempatnya. Mudah mudahan dipermudahkan dan lembut hati penerima nasihat tersebut.

    ReplyDelete
  6. Benarlah apa yang telah digambarkan itu.

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐