Throwback SPM 2010

Throwback SPM 2010 || Yuhuuu.. harini result SPM kan?? Tahniah kepada yang berjaya dapat apa yang ditarget, bagi mereka yang tak berjaya, jangan risau... Peluang menuntut ilmu masih ada, takkan pernah habis..... Give up buat apa.. Banyak benda lagi nak kena buat untuk teruskan kehidupan...  

Tabahlah exam time time Covid 19 ni... Kak Nona pun tak dapat bayangkan kalau kena exam SPM time musim pandemik ni. Haishh... (Tiber akak ~ )

Ok la...nah, gila lama punya throwback nih.. 2010 ambil SPM, now 2021.. Tua!

Salah satu kenangan yang takkan aku lupa... Sampai bila bila. Member meninggal dalam minggu SPM tu.. Kitaorang dibenarkan keluar asrama untuk melawat keluarga arwah pada hari pengebumiannya selepas habis paper hari tu... Al Fatihah buat arwah member (lelaki).

Aku tak rapat pun tapi kenal sikit sikit la... Walaupun sakit, ambil jugak exam dari jauh... Dari tempat dia dirawat tu...Hm....Gigihnya... Bila imbau balik, rasa sayu sangat...

Dan salah satu subjek yang aku dapat A walaupun hampir jatuh gred B ialah Sejarah. Haha... Aku memang nak sangat sejarah dapat A walaupun agak susah sebenarnya.. Lepastu aku suka cakap sorang sorang..soal diri sendiri kenapa itu ini..bebel bebel cerita pasal sejarah...Orang tengah tidur, aku cari la memana sudut, borak ngan dinding pun okay... Hahahaha..

Ok la, selit la slip result SPM 2010. Pertama kali rasa nak share pasal ni...Tapi aku tunjuk subjek Sejarah tu jela ea.. Ada lagi subjek dapat gred A... Tapi Rahsia ... Tak nak la share total gred...Kahkahh!



Apa pun keputusan, semua pelajar pasti dah buat yang terbaik. Jangan rasa down sangat dan jangan terlalu bangga diri. Teruskan kehidupan yang penuh cabaran.. Jeng jeng jengggg... Welcome to dunia dewasa ye adik adik! Bahahahaha.. 




6 comments:

  1. Replies
    1. Hahahaa.. idok ler... Ada satu subjek. asal lulus jer...

      Delete
  2. tahniah sbb byk dpt A.... abe kie dulu sikit je A...cuma 4...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhhh . tahniah.. banyak gak A tuuu. huhu..

      Delete
  3. Tahniah untuk semua calon SPM. Hebat Nona sejarah A.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaa.. masheh... nak A+ memang tak mampu.. Lorh..

      Delete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐