Merah Merah Si Burnt Red Velvet Cake

Merah Merah Si Burnt Red Velvet Cake || Hi, harini i cuti. Jadual musim lockdown dah balik macam PKP 1.0 dulu.. Selang selang kerja dengan cuti, tapi waktu kerja wajib 7-7. Means 7 pagi sampai 7 malam. So antara menu lockdown kalini ialah Burnt Red Velvet Cake. Sebenarnya, resepi kek red velvet biasa je tapi sebab bahagian permukaan atas tu terburnt sikit.. kita tukar ler namanya... Hahahaha..

Nah, guna barang RM2.10 ni and campur telur dua biji, air sikit, minyak sayuran sikit.. Lepastu masuk air fryer... Settle!


Takda oven ketuhar bagai, so kurangkan sikit suhu 150 celcius, selama sejam dalam air fryer. Hasilnya seperti di bawah dan licin familyku makan.. Hoho...

Memang burnt sikit atas tu, tapi kek dalam tu lembutnyaaa .. Sedap, i like lah! Mudah, pantassss dan sedap dimakan bersama yang tersayang.. Gituh.. 

Oh ya..Tidak terlalu manis tau.. Kalau nak manis, campur la gula lagi..tapi saya tak tambah apa apa gula dah...serbuk red velvet cukup bersama beberapa barang lain yang diperlukan. 
(Ikut seperti dalam cara cara penyediaan kat paket)

Makan begitu sahaja atau cicah teh o pun boleh jadi menyelerakan.. Huhi.. 




Manis Manisss done!






6 comments:

  1. Replies
    1. Yeszza, cuba ler... tapi bahi saya.. adunan ni,.. saya sorang makan dah cukup.. atau sorg dua makan.. Muahahaa.. sikit je tepung tuuu

      Delete
  2. Perghhh warna dia cantek gilaaaa!!! 😍😍 Mmg pekat.. Senang skrg sume pun dh ada instant kan..

    ReplyDelete
  3. Terlalu mudah ni bila ada ready made adunan kek. Tinggal adun dan masak je. Menjadi pulak tu.

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐