Kitsui Review: Perbezaan Whitening BB dengan Vita C + Shine

Kitsui Review: Perbezaan Whitening BB dengan Vita C + Shine || Hi, Alhamdulillah, masih bernyawa. Keadaan sekarang semakin membimbangkan, kan. Dengan kisah pandemik yang tak habis-habis. Sekarang pulak musim PKP tapi Nona masih bekerja seperti biasa sebab Nona di bahagian sektor perkilangan pembuatan makanan. Oleh sebab itu, Nona perlu memastikan agar kulit Nona kelihatan bermaya dan badan pun sentiasa dalam keadaan sihat untuk bekerja sebaik mungkin.

Harini Nona nak berkongsi tentang dua jenis minuman sihat dari produk Kitsui yang dihasilkan penuh berkhasiat dan menyihatkan.  Inilah dia Whitenin BB dan Vit C+ Shine!! Kedua-duanya bebas dari bahan-bahan berbahaya tau! Rujuk info di bawah:


PERBEZAAN ANTARA WHITENIN BB DENGAN VIT C+SHINE:

Whitenin BB

Khas untuk kulit:

  •          Membantu mengurangkan muka berminyak,
  •          Mengecilkan pori pori besar
  •          Mencerahkan kulit wajah
  •          Melicinkan kulit wajah.


Vit C + Shine

Khas untuk imuniti badan:

Meningkatkan sistem imuniti badan yang lebih kuat

Suka kedua-duanya! Berkhasiat, banyak faedah dan berbaloi dengan harga.

Terus menjaga kesihatan diri sendiri dan orang yang tersayang. Gituh!


1.     KITSUI WHITENIN BB

Kitsui Whitenin BB diformulasikan khas daripada ramuan semula jadi seperti berries, acellora, biji anggur & oren

15 sachet x 10gm


Ianya sesuai untuk:

Mereka yang mempunyai alahan dengan kolagen, kulit berminyak, pori-pori muka yang besar, bintik-bintik hitam dan warna kulit yang tidak sekata.

Apa Penyebab Masalah Di Atas Berlaku?

Yang pertama, dalam kehidupan seharian, pasti banyak pengambilan makanan berminyak, atau berlemak. Contohnya, Nona rehat kat kantin, pelbagai benda nak dimakan walaupun dah makan nasi serta lauk, tetap nak mengunyah makanan sampingan seperti pisang goreng, keropok lekor dan bermacam-macam lagi.  Ya, kebanyakan makanan yang berlemak dan berminyak tu disukai ramai..Kan.

Yang kedua, tekanan sewaktu bekerja. Haih. Sedikit sebanyak tekanan mengakibatkan ketidakseimbangan hormon dan seterusnya menyebabkan kulit muka berminyak. Hmmm, boleh jadi lebih tertekan tengok muka berminyak sakan!

Yang Ketiga, kulit Nona lebih banyak terdedah di kawasan panas dan terbuka kat tempat kerja ni.

Hah, sama tak situasi kita? Atau mungkin ada yang menggunakan alat kosmetik yang tak sesuai dengan wajah sehingga menyebabkan kesan kurang elok pada kulit muka?

Jom try Whitenin BB sebab ianya boleh:

  •         Membantu mengurangkan muka berminyak
  •          Mengecilkan pori-pori besar
  •          Mencerahkan dan melicinkan kulit wajah.
  •          Membantu mereka yg mempunyai masalah alahan dengan kolagen.

Kandungan Whitening BB :

Orange Powder – Menghasilkan kulit yang berseri

Acerola – Membantu meratakan warna kulit dan mencerahkan kulit.

Grape Seed – Mencantikkan kulit dengan menggalakkan pembaikan dan pembentukan tisu.

Berries – Mencegah kulit berminyak

 

Kebaikan yang sangat banyak tau:

  •          Menyinarkan & memutihkan seluruh wajah dan badan
  •          Mencegah pembentukan bintik hitam & bintik putih
  •          Mengawal lebihan minyak berlebihan pada wajah
  •          Mengecilkan liang pori pada wajah dan juga pada bahagian hidung
  •          Meningkatkan kecerahan kulit dengan ketara dalam masa 1-2 minggu


Baca jap testimoni Whitenin BB


Apa rasanya?

Rasa buah-buah berries, tak terlalu manis dan baunya pun menyelerakan.

 

2.       KISTUI VIT C+ SHINE

Dirumus khas dengan gabungan 6 buah buahan yang mengandungi Vitamin C ( 1000mg) semulajadi yang tinggi berserta dengan Vitamin A, Vitamin D, Vitamin B12, Vitamin B2 dan Vitamin B6.

Ascorbic acid 100mg

Pomegranate 200mg

Kiwi 150mg

Orange 100mg

Nenas 150mg

Mango 150mg

Lemon 150mg

TOTAL = 1000mg ( Vitamin C )

Nah, korang ada masalah seperti di bawah?

Kalau ada, kena ambil ni lah sebab ianya sesuai untuk:

  •          Mereka yang cepat letih
  •          Gusi sentiasa berdarah atau sakit
  •          Sentiasa selsema
  •          Badan sentiasa lemah
  •          Imunisasi badan yang rendah
  •          Sakit sendi
  •          Masalah Penglihatan

 Opsss, Kenapa masalah di atas berlaku?

  •          Kurang makanan buah-buahan yang mengandungi kandungan Vitamin C semulajadi yang   tinggi
  •          Kurang makan makanan sayur sayuran
  •          Kurang Bersenam
  •          Kurang minum air
  •          Makanan tidak seimbang

 

Bahan-bahan di dalam Vit C + Shine

Buah Delima : Nutrisi Vitamin C & D, Baik untuk kesihatan mata, Melindungi kulit dari sinaran UV & UVB

Oren           : Nutrisi Vitamin C Membantu sistem imuniti badan yang lebih kuat.

Buah Kiwi : Nutrisi Vitamin C , A , B , Meningkatkan kecergasan badan.

Lemon       : Nutrisi Vitamin C & B, Menjaga kesihatan mulut dan gusi

Mangga     : Nutrisi Vitamin C, A, K

Nenas        : Nutrisi Vitamin C , E, K , Mencegah kerosakan akibat radikal bebas.

 

Ha, barulah rasa kebaikannya:

Meningkatkan sistem imuniti badan yang lebih kuat

Memberi kecergasan badan

Kesihatan penglihatan menjadi semakin baik

Antioksidan yang tinggi melindungi kulit dari sinaran UVA & UVB

Sesuai untuk seisi keluarga (12 tahun keatas)


Baca jap testimoni pengguna Vit C + Shine


Cara Minum:

  • Campurkan 1 paket ke dalam 150ml air suam.
  • Goncang sehingga larut dan diminum sebaik selepas penyediaan. Minum air yang banyak sepanjang hari untuk kesan terbaik. Untuk Vit C + Shine, lagi sedap dicampur air sejuk.
Cute lah shaker nih! Pink colour!

TESTIMONI PENGGUNA UNTUK SEMUA PRODUK KITSUI:








Haaaaa, nampak tak? Nampak takk? Menarik betul semua testimoni. Dan yang penting, konsisten

Tak rugi try, sebab berbaloi-baloi dengan harga!



Nak tengok lagi Kitsui Review from other customers? Let visit here:

Instagram : https://instagram.com/kitsuimalaysia

Tiktok : https://vt.tiktok.com/ZSJUoshPn/

Facebook : https://www.facebook.com/kitsuimalaysia/

Youtube : https://www.youtube.com/c/KitsuiBeauty

Kitsui Whitenin BB

Website : https://kitsui.com.my/product/kitsui-whitenin-bb-2/

Shopee mall : https://shopee.com.my/product/100810671/1625933966?smtt=0.271268947- 1620647259.9


Kitsui Vita C+ Shine

Website : https://kitsui.com.my/product/vitamin-c/

Shopee mall : https://shopee.com.my/product/100810671/9836114714?smtt=0.271268947- 1620647236.9





2 comments:

  1. Macam menarik pulak produk ni,

    ReplyDelete
  2. Ohh Kitsui ada supplement juga ye. Ingatkan ada product skincare je.

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐