Jawapan Teka Teki Sabtu

Jawapan Teka Teki Sabtu || Hi! Semalam aku bagi teka teki, harini nak bagi jawapan. Ada orang komen jawapan yang betul...Nice! Power! But sorry, takda hadiah... Teka teki ni melibatkan semua, sama ada berkaitan dengan erti simpulan bahasa atau dari perkataan dalam jawapan tu sendiri atau berkaitan keadaan sesuatu barang tu.. 

Haaa, nampak tak aku busy buat benda lain, campak teka teki je...Hihi.. Atau sebenarnya.... takda idea nak tulis blog .. Ahhhhhahahaa.. 


Soalan pertama: Angin apa yang bercakap?

Ini simpulan bahasa namanya...
Bercakap dan menyampaikan sesuatu berita melalui percakapan.. Kan banyak tuu..Khabar angin tah iye tah tidak....itu ler khabar angin.....


Soalan Kedua: Mana lagi tua, motorsikal, kereta, bas atau kapal terbang?



Jawapannya: Motorsikal. Sebab apa? Sebab ianya ada tongkat.. Tu je...Walaupun motor tu baru dibeli, sebab ada tongkat je dianggap tua...( Jap lagi ada yang jawab, tua tak semestinya guna tongkat...... Ahdoi! ~)


Soalan Ketiga: Bilik apa yang selalu nampak kita?
I C U 

Dalam makna sebenar, I See You.
Sat lagi ada yang tanya, kenapa tak bilik transparent jer...bilik bos ker...Haa..macam macam..


Soalan keempat: Kadang kadang pakai baju perempuan, kadang kadang pakai baju lelaki, siapakah saya?

Huhu, soalan kontroversi sangat.. Well, i tak mungkin letak jawapan teka teki melibatkan nama nama orang dalam blog ini tau...I know ramai fikir apo...


Soalan kelima: Duit RM1000 kalau dilempar jadi apa??

Ini jawap macam biasa je...Of course jadi rebutan...
Lebih lebih lagi sekarang musim orang memerlukan duit sangat. Mungkin ada yang jawab, jadi hairan?? 
Hahaa...Boleh diterima... 






So, sekian saja soalan teka teki kalini...Ada sesapa nak bagi Nona teka teki, boleh letak di ruangan komen..Ngeheheh....











Post a Comment

4 Comments

  1. Replies
    1. Iye... Kan... Jarang jarang dah sekarang.. huhu

      Delete
  2. satu pon wak x dpt jawab betul., hahaha

    ReplyDelete
  3. yeay, soalan no.2 jawab betul. Semua jawapan kira logik gak.

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐