Roti Jala Jelita Yang Mempesonakan!

Roti Jala Jelita yang Mempesonakan! || Hai! Nak tunjuk betapa cantiknya roti jala yang kujala nih!!!! 

EH??? Tibber!

Rajin pulak aku nak menjala bagai..Kah! Roti jala biasa pun tak reti, apa tah lagi yang colourful gini....So senang i order je youuuu! Sempena meraikan birthday my sistur and anniversary mak abah kami. (Tarikh yang sama : 31 Mei ) 

Bangga adik aku diberanakkan sama dengan anniversary date mak abah...

So shantik, masa tengok gambar pun dah terpesona, bila dah sampai, rasa sayanggg nak makan...
Hahahaha . .

 Lama dah plan memang nak order roti jala warna warni, tapi tunggu ada celebrate pape dan celebration tu kat rumah baru order.. Hihu.. Alang alang lockdown sekarang, apa lagi..kat rumah jela kita sambut ye.. 

PUAS HATI SANGAT OKAYH!

Order roti jala jelita ni sekali dengan kari ayam. Sedapnya kuah ni...I love it! Dan roti jala tu pun lembut! Bunga tu boleh dimakan tau, bukan hiasan semata...Huhu.. 



I tertarik design camni, warna tak kisah sebab tengok gambar tu pun dah menyerlah gabungan warna yang ditunjukkan. Rambang mata tau masa nak pilih memula tu.. Cantik semuanyaaa..


Untuk area berdekatan (Pasir Gudang, Masai, Seri Alam), bolehlah contact kat details dalam gambar.

Feedback banyak lagi kalau tengok Facebook penjual.

Facebook: SINI 

Ya, Trusted dan suggested! Aku pilih 40 keping, cukuplah makan lima beranak.... Macam adik aku, dia tak minat makanan yang berwarna warni rupanya tapi dia makan buat merasa rasa.

Ahli keluarga lain, so far suka je ..lelagi kuahnya tu pun sedap...Memang sedap dimakan tak kira waktu.  

Ok, ni bukan paid review ke apa tapi aku suka dan ikhlas dari hati...Cewah!

Harga seperti di bawah setakat sampai tarikh yang aku beli nih la ..

Tapi kalau korang baca entri ni selepas setahun dua, sila contact semula nombor orang tu ye untuk sebut harga. Gituh!

*Jala klasik (kuning)*
1kg(80pcs)+kari ayam= rm50
1/2kg(40pcs)+kari ayam= rm27
65pcs+kari ayam=rm45
1kg roti jala shj(80pcs)=rm25
1/2kg roti jala shj (40pcs)= rm13
100 pcs roti jala shj = rm30

*Pek 5pcs+kari= rm3
  Pek 6pcs+kari= rm3.50
  Pek 10pcs+kari= rm6

*Jala Jelita(warna warni)*
1kg(80pcs)+kari ayam= rm55
1/2kg(40pcs)+kari ayam= rm30
1kg (80pcs)shj= rm30

*Tambah Hiasan+wish= rm5-7*

*Charge delivery ikut kawasan🚗*


Cuba, jangan tak cubaaa!!! Aku salute orang yang rajin menjala..Hahaha..Berseni sungguh kalau dah minat tu....Kan??








Notakaki: One day, aku nak try belajar menjala jugak...Harap menjadik 


19 comments:

  1. biasa mkn roti jala kaler kuning je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama.. tapi saya pun dah lama tak makan roti jala ni... huhu

      Delete
  2. menarik nya nona roti jala dia...
    ok mana tau nnt bole order bagi org...
    k ret simpan ctc no dia hahaaha

    geram tgk hiasan dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn, saya oun gerammm woo!
      Ha, nice kak.. simpan simpann.. hehe

      Delete
  3. comeynya roti jala dia...cane ek dia buat kaler-kaler gitu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Comel... tuhla.. tengok dlm group roti jalan.. macam leceh je cara nak buat tu. . Haha.. tapi kalau dah terbiasa, senang kot..

      Delete
  4. Replies
    1. Yasss.. setuju.. kreatif... warna tu plak yang nampak lagi menarik... dan rasanya yang sedap tu buat orang terinhat ingat.. hehe

      Delete
  5. woww menariknya roti jala dia ni. kalau sy pon syg nk mkn ni.hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan.. sayang nak makan.. tapi tetap kena makan.. hahaa.. simlan gambar buat kenangan... gituh..

      Delete
  6. halllooo.. psssttt ada sesuatu untuk awak laaa disini..
    https://www.sitiyangmenaip.com/2021/05/nz-souvenirs-giveaway-by-sitiyangmenaip.html

    tahniah tahniah =)

    ReplyDelete
  7. Ni nak makan punn sayang ni kalau cantik macam ni hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Behtol tuh.. tapi... tetap. kena makan. ahhaahahah

      Delete
  8. Sekarang trend roti jala jelita ni. Macam macam design dorang buat. Kagum! boleh jadikan kek hadiah birthday juga. Cantik pun cantik :)

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐