Kenangan Mendobi Yang Takkan Kulupakan

Kenangan Mendobi Yang Takkan Kulupakan || Ini kenangan baru je berlaku pagi tadi.. Betapa RM8 aku terbazir macam tu je! Kisahnya camni, lepas je aku cuci guna washing machine kat dobi, aku nak terus buat pengeringan la kan. Aku dah pilih dryer yang diinginkan. 

Tiba-tiba....... dah masuk duit semua, baru perasan salah tempat dryer aku pilih! Apa maksud salah? Salah sebab dah jelas kat atas tu under maintenance! Tapi aku tak tengok anak panah yang dah ada tu...Aku masukkan barang aku ke dalam mesin dryer di bawah mesin yang under maintenance tu ha..Tapi duit masuk kat mesin atas tu... Maka mesin dryer yang under maintenance tu pun jalan je tanpa sebarang item.. 

Baru RM 4 kat sini tau! 
Aku tak tengok anak panah kuning tu...Sobbs!

Tak tahulah sebenarnya dah elok ke belum sebab tengok dia berpusing macam normal je... Lepastu masukkan lah duit kat mesin bawah tu..tempat aku letak barang.. Siap tukar duit dengan orang kat situ sebab takda duit kecik nak tukar dah. Sekali ada keluar perkataan something pulak (tak amek gambar). So sekejap jalan, sekejap error keluar. Aku dah stress dahh weh! Terus bukak je mesin tu.. Pergi kedai berdekatan, beli topup, dapat duit kecik. Segan nak mintak dengan orang tadi. 

Terbazir RM4 lagik! Muahahaha..Ok, tukar sebelah pulak.

Time ni, aku sorang je guna! Hahahaa..Tak segan dah, lega duduk lepak menunggu siap.

Sekian kenangan takkan dilupakan. Total untuk dryer RM12. Ahdoii.. Beli makan ni, kenyang nok!

Takpela, jarang jarang mendobi...Biasanya balik raya je mendobi...Ni tukar pakai cadar ringan, bukan comforter.. so basuh kat rumah, tak perlu ke dobi buat masa ni...

Hm..Hahaa...Cuai sendiri, hadap la kannn... 






Notahati: Akan kuingat pasal anak panah kat dobi tu.....



Post a Comment

9 Comments

  1. aduhai. bersabar la nona.
    aida kalu kat situ, mesti dok folo arrow :)
    memang faham sgt. pernah la 2-3 kali tersalah!
    kena la angkut baju ke dryer yg da masok duit tu hu hu hu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok, tak rasa noob sangat diri ini... Hahahah

      Delete
  2. hahaha ni kita pun pernah terjadi.. nk cpt punya pasl... masuk kain mesin lain, masuk duit mesin lain... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan.. nak cepat punyerrr pasal... or tak fokus... kan.. hm

      Delete
  3. Kalau akak mesti sakit hati. Hehe tapi tidak pernah guna pengering lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh... sy mmg guna . kalau barang berat berat... hehe..

      Delete
  4. Aduh..jadikan pengajaran. Lepas ni sebelum masuk duit kene belek belek dulu..jenuh nak tukar duit syiling tu satu hal juga tu. huhu

    ReplyDelete
  5. Benda melibatkan teknikal ni kena tengok betul-betul.. Ada sekali beli air di mesin air, tak perasan ada tulis, tiada wang tukar, jadi biasa masuk duit, baki tak keluar .

    ReplyDelete
  6. Selalu bawak sabun dan softener sebab ada dobi yang tak sediakan...tapi tiap kali pergi ada je dah siap semua tu sendiri

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐