Pilih Menu Asian Hawker Food keluaran Hotel Renaissance JB untuk Makan Tengahari

Pilih Menu Asian Hawker Food keluaran Hotel Renaissance JB untuk Makan Tengahari || Hai korang! Ok ke tu? Dah makan belum? Musim musim gini, memang lagi banyak makan.. Huhu.

Kalau Nona, Nona lagi banyak shopping makanan daripada barang lain. Muahahahaa.. Sama ada belanja tuk orang atau diri sendiri, memang duit mengalir ke situ je banyaknya...Nak bercuti takleh, tengok wayang takleh...makan kat rumah sambil nengok TV aje ler. So baru ni Nona teringin sangat mencuba Asian Temptation Set Menu sebab banyak kali lalu lalang kat wall Facebook tu...Takleh jadik nih! Merembes air liurrr... 

Ok ada empat set tau dan setiap satu set yang dikeluarkan oleh pihak BLD Cafe, Renaissance Hotel JB ni semuanya nampak menggiurkan! Adakah sebab gambar je yang menarik? Nak tahu, kena lah cuba..Kan!

Finally, scroll menu berulang kali dari nombor satu sampai empat, kupilih set ni terusss, Asian Hawker Food berharga RM98 untuk dua orang!! 

Jom tengok apa yang menarik dengan menu ni, sampai dua bag kena angkut. 

Chak!!!!! 
Smoked Barbeque Lamb Cutlets
Sauteed Sausages
Spicy Peppery Beef

Daging yang lembut, kuah peppery beef tu sedap, combine dengan sosej,of course lagi sedap weh! Rasa nak tapau lagiklah pulak...Rumah aku ni jarang makan daging kecuali hari raya, so terasa nak makan beef, lamb bagai, aku rela order, dan tepat pilihanku order kat sini...Tak mengecewakan!


Crispy Spiced Chicken

This one pun not bad...tapi to my family, tak pedas sangat, manja manja gitu.. Ianya sedap dimakan bersama nasi yang ada...EH, ada nasi? Adaaa, jap lagi cerita.


Sambal Prawn

Ini favourite my sister...dia cakap sedap sangat woi!
Dia nak suruh gi beli lagi haritu masa dah habis makan.. ! Whatttt....? Haha..Agak pedas dan menyelerakan!


Spice Turmeric Squid

I love this! Tapi mak Nona cakap liat.. Maybe gigi my mom tak berapa kuat dah... (Touching oi) Then me and my sister yang perabih sotong nih. Heheh..


Spicy Ocean Seafood Salad

Ini pun sedappp sedap sedap sangat! Jujur i told you, Nona siap simpan sikit..sebab nak bawak esoknya pergi tempat kerja. Kalau tahu sedap, Nona mintak additional tiga mangkuk lagik! Hahahaha


Malay-style Spiced Lamb Soup

Korang akan dapat dua mangkuk untuk menu ni dalam set Asian Hawker.

Black Pepper Seafood Fried Rice

Habis licin, cukup untuk dua orang nasi ni..kalau perut cam Nona lah..Kalau dah kenyang makan lauk lain, ini tiga orang makan pun bolehh..


Masala Chicken with Cheese Tikka Roll

First masa sampai, adik Nona sebut nak shawarma!!!  Hehe.. nama sebenarnya panjang lagik oi.. Ini sedap! My favourite. Kalau ada ala carte, Nona nak jugak beli menu ni lagi! Adik i pun suka, kalau masa sampai rumah dah tak berapa panas, apa susah, panaskan ler...tapi aku malas, aku cicah sos je...Itu pun habissss aku telan sebeb kesedapan isi di dalam tuu haaa.. 

Nyonya Popia Basah with Crispy Peanut Crumbs

I'm not popia basah lover, but this..boleh diterima tekak.. Korang kena try tau!


Pengat Durian with Pearl Sago and Mung Beans

Yesss, sampai dah ke menu pencuci mulut kitaaa!
This is manisss betuls...Mak Nona bertambah jugak makan pengat ni pastu bagi feedback to me. Agak pekat teksturnya ye. Again, Nona bukan penggemar pengat doyan. Sikit sikit makan boleh lagi. .

Burrrrppppppppp!!!!
Penuh meja sekali sekala belanja makanan hotel bawak ke rumah! Puas hati sebab sedap makanannya dan servis pun okay. I love it! 
 
And lagi syok sebab boleh makan slow slow je depan TV bersama family, kalau tak habis, kami simpan and nak panaskan pun takda hal. Suka hati.. 

Nah info untuk korang yang teringin dan berdekatan untuk order (Area Permas Jaya, Johor). Seeloknya order sehari awal atau tiga jam sebelum pukul 11 pagi bagi melancarkan urusan orang kat kitchen.. Gituhh..

Pssttt, Set ni ada sampai Disember nanti!

--------------------------------------------


 Treat yourself or that special someone to the best of our π—”π—¦π—œπ—”π—‘ π—§π—˜π— π—£π—§π—”π—§π—œπ—’π—‘ π—¦π—˜π—§ π— π—˜π—‘π—¨ for takeaway and delivery, in the comfort of home

πŸ”Ή Asian Barbecue | RM 68 for 2 persons 
πŸ”Ή Asian Street Food | RM 68 for 2 persons
πŸ”Ή Asian Hawker Food | RM 98 for 2 persons
πŸ”Ή Asian Premium Food | RM 98 for 2 persons 

Enjoy the convenience as we deliver right to your doorstep daily from 11am to 8pm. Contact us to find out more now!

Order Online : bit.ly/CafeBLDTakeaway

πŸ”Ί All orders are subject to 6% SST πŸ”Ί

#renaissancejb #renhotels #discoverthisway #fromthetable


Done shopping makanan!

Nak try menu dorang yang rm68 pulak.. Macam sedap jer tu!











Notahati: Hm..Moga cepatlah reda kes Covid ni..
















Post a Comment

19 Comments

  1. sedap belaka makanan di situ. Jika bkn PKP meme dah pi ke sana utk menjamu selera...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Whoaaa... kannn.. makan sini.. cuti sini..

      Delete
  2. Sedap segala menu yang ada tu Nona oii..Patutlah sampai angkut 2 beg tu. Kecur tengok seafood. Dahlah kita suka udang tu haaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohhh.. suka udang rupanya ye.. Memang banyak dua bag, berbaloi dengan harga

      Delete
  3. Menyelerakan semuanya. Lama dah tak makan sedap sedap gini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye.. betul..lama tak makan gini...Kan...Dan ini..memang... menyelerakan... takpa, masa yang sesuai nanti boleh makan gini...

      Delete
  4. MashaAllah, semua nampak sedap, kecur tengok spiced tumeric squid tu.. Best juga makan makanan hotel di rumah.. Thanks for info..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun terliur bila nengok semula.. haha... kan.. makan bwk ke rumah.. ada bau bau hotel gitu

      Delete
  5. Bestnyaaaaa nona! tak daat makan hotel dapat makan hotel cusine dirumah! Rm98 dapat semua menu tu berbaloi sangat2 dah aihh #Staysafe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye, memang berbaloi baloiiii ... Tiga perut pun boleh ni ha

      Delete
  6. Kannn Nona.. mengiler makan banyak tu ekkk.. portion pun banyak, memang nak kena repeat lagi ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harusssss sisturrr... kena repaet niii... ada lagi empat jenis makanan wooo... Hehee...

      Delete
  7. sedapnya masala chicken roll tu yummiess :)

    ReplyDelete
  8. I think this is an informative post and it is very beneficial and knowledgeable. Therefore, I would like to thank
    you for the endeavors that you have made in writing this article. All the content is absolutely well-researched. Thanks...

    Try to check my blog: λΆ€μ‚°μ˜€ν”Ό
    (jk)

    ReplyDelete
  9. Sedap tak nona seafood salad dia?

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐