Juadah Pagi Raya Aku Sampai Malam

Juadah Pagi Raya sampai Malam ||  Yaaa...duduk rumah dan terus duduk rumahhhh kalau takda benda penting nak dibuat kat luor tu.... Bila dah duduk rumah time raya, aktiviti aku makan dari pagi sampai ke malam la gamaknya. Hahaha.. Esok lah diett...ceyt... 

Ok, nilah dia..menu pagi raya Aidiladha yang agak cliche la.. Simple dan nice untuk kami lima beranak aje.

Lemang, ketupat segera, ayam dan daging rendang, lodeh, kuah kacang, serunding daging, cheese tart mix tiga perisa berserta kek oren! 

Settle!


Alhamdulillah. Cukuplah sampai malam nanti.
Ada tambahan sedara bagi ayam sambal dan lelain lauknya, sekali bubur durian... ok ngam!!!

Sekian kenangan Aidiladha kalini.









Nota hati: Harap harap tahun depan dah boleh beraya seperti biasa lepas semua cucuk vaksin. Amin


Post a Comment

17 Comments

  1. Sedappnya cheese tart tu! Lama gila tak makan hehehe

    ReplyDelete
  2. Selamat hari raya Nona.Tak hbis bawak ke malam, bawak ke esok pun boleh jugak.Esok boleh gantung kuali.Hi3

    ReplyDelete
  3. Harap tahun depan dapat raya bersama keluarga di kampung dan meriah kumpul ramai ramai...Aaminnn...
    Juadah raya Nona sedap sedap tu.

    ReplyDelete
  4. Betullah makan sahaja. Hehe.

    ReplyDelete
  5. salam aidiladha! meriah menu raya.. =)

    ReplyDelete
  6. baru berbaloi sampai ke malam kan. mama sampai ke esok haha

    ReplyDelete
  7. Walaupun tak dapat balik kampung, raya harus diraikan bersama family
    tips kurus
    bengkung
    kurus
    persediaan bersalin
    ibu bersalin

    ReplyDelete
  8. tips kurus - rahsia kurus yang anda wajib tahu.

    ReplyDelete
  9. sedapnyaaa..
    10 manfaat habbatus sauda dan 9 makanan diet yang anda perlu tahu.

    ReplyDelete
  10. Sejarah aqiqah sebelum & selepas kedatangan islam.
    Panduan lengkap Ibadah korban, jenis syarat dan cara melaksanakannya
    Sebab aqiqah online kini menjadi pilihan orang ramai.

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐