Retak Mataku Melihat Handphone Sendiri Retak Seribu

Retak Mataku Melihat Handphone Sendiri Retak Seribu || Cerita ringkas tentang harini. Turun dari kereta, handphone jatuh terlekup kat jalan raya. 

Terkejut jantung i tau. Masih boleh tekan cuma keretakan tu menyakitkan mata. So lepas beli barang barang, amek laptop kat kedai setelah dibaiki, aku singgah kedai untuk betulkan semula.

Ye..dalam masa sehari kena betulkan sebab banyak benda nak kena buat menggunakan handphone. Kalau retak seribu, aku jadi takda mood nak guna handphone nanti. Hehe.. 

Retak mataku tengok. Retak jua hatiku, kena spend untuk ni lah pulak. 

Member aku reply whatsap status siang tadi. Laki mana pulak pegang handphone aku nih.. Hahahaha..

Well, aku yang mintak tolong orang tu ambilkan gambar sebelum dan selepas dibaiki.. Sebabtu nampak bayang bayang si dia. Kahhh! Ada aje soalan cepumas kan!

Setelah setengah jam......

RM170 oi untuk model camni.
Retak dalam katanya..Aku pun tak rasa retak kat luar tu...Elok je licin skrin kat luar tu.

Mujur kedai repair handphone dah bukak. Aku bukan ada handphone gini yang lain. Boleh stress tau kalau kena hadap keretakannya yang hebat ni..





25 comments:

  1. Pehhh memang retak seribu hati kalau telefon retak cenggini hahahaha. Melayang RM170 duit nona, tapi apa boleh buat. Kadang kita tak sedar or teringat telefon ada atas riba, bila keluar kereta, pap terus jatuh. Masa tu barulah kalut hahaha, tapi kalau retak dalam tu memang mahal la, sebab lcd rasanya, kalau retak dekat screen protector tu memang tak mahal punnn.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Behtul tu.. lcd ni.. hmm.. Tapi bukan jatuh dari riba.. pakai baju ada poket kat depan, sekali masa kuo tu terlekuar and terbalik gitu... Sedih sedih pun terpaksaaaa la jugakk

      Delete
  2. Aduh, retak mata dan retak hati juga dibuatnya Nona. Mujur ada kedai yang boleh buat cepat gak kan.Terus nampak macam handphone baru..haha..ada je yang soalan cepumas tu ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya... hmm. dah nak jadik.. walau sesaat pun tak dapat halang.. Haha.. Ya.. nampakcm hp baru gituu... Sobbbs... soklan cepumas tu bikin geram jela.. ahhaahahaha

      Delete
  3. Hehe terpaksalah kan. Nanti meroyan sakit mata tengok. Apapun berbaloi betulkan sebab berkilat tidak sakit mata.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ah.. kalau sakit mata lagi haruu.. semua benda pun x kena nanti.. Jadik kena lah pejam je mata kuo duit... Macam tahu tahu nak gaji dah

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  4. smpai ke sni blh rs retak tu.. hihi..

    nsb baik cepat blh repair!

    ReplyDelete
  5. nak nangis jugak tengok retak seribu macam tu.. nasib baik dpt direpair

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. dapat direpair.. bayangkan kalau takda kedai repair hp bukak... aduhhh.. pecah mataku agaknya

      Delete
  6. Pernah jatuh macam tu tapi hp lama la, memang retak juga hati masa tu, hehee

    ReplyDelete
  7. Background music : Patah seribu - Shila hamzah

    Gluppppp 170 :') Bertabahlah

    ReplyDelete
  8. fuhhhh nangis tengok keretakan tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaa.. memang menangis teruk oii.. hmm

      Delete
    2. Dalam hati je nangis.. luaran terkedu only.. hehee

      Delete
  9. mujur la boleh repair tp tulah mmg harga pun boleh tahan. Nak tak nak kne repair juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye.. nak tak nak.. kena repair gak.. sadisss .. hmmmm

      Delete
  10. alhamdulillah kedai phone boleh dibuka jadi mudah la jugak urusan kita kan :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. betul tuu.. mujurlah ada bukakk

      Delete
  11. Mmg betul2 retak seribu tu, adoiii nanges,, timm pun retak jgktapi bhgian luar je, mna taknya asik tersembam dekt lantai jerr..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nangis ui.. lelagi kalau handphone mahal.. hehe..sy nye hp murah pun.. tetap rasa sedih hm

      Delete
  12. Salam kenal Cik Nona, mcm mana sampai jadi retak seribu tu? Baiki dimana ye? Satu lagi, gambar thumbnails cik Nona di homepage tu blur, cuba try guna orignal size bila post gambar. boleh rujuk blog saya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal
      .ya.. betulkan kedai hp dekat dengan rumah ni ha.. Oh.. guna original ye.. sebab selalu nampak kecik dalam post kalau guna original size.. tu saya extra large... 😅 Nanti sy terjah ye.. Thanks

      Delete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐