Menu Simple Breakfast Berunsurkan Telur Untuk Seminggu

Menu Simple Breakfast Telur Untuk Seminggu || Ehem, ehemm..Seriouslaa...Telur?? Yer, makan menu telur untuk seminggu.. Kau hado?? Hehee.. Aku masa tu dah geram sangat.. berat statik aje.. so aku buat cara gini pulak.. Member aku tag kt FB..Tentang menu bersama telur.. Haaa...Apa lagik, aku tiru yang mana aku rajin mengkut mood gitu... 

Effectnya apaa? Turun 1KG! Tapi kalau dah breakfast gini, jangan pulak makan dinner tu macam esok takda makanan lagik..Hahaahaha... Memang akan cepat lapar kalau makan macamni sahaja. Minda sendiri kena kawal dan plan menu..agar tak lari dari misi..Kan?? Kita semua ada ilmu tu, cuma minda tak kuat sangat...

Jomm layan, mana tahu nak try jugak! Then...Nanti roger roger kalau dah buat menu telur jugak....


#1 Telur Rebus Makan Bersama Ayam Goreng

Untuk sedap sikit, bubuh blackpepper sikit atas tu dsn Mayonnaise Kewpie. Mayonnaise yang rendah kandungan Carbs. 




#2 Telur Rebus bersama Sup Ayam

Untuk kudap kudap, makan dengan buah..Hihi ..




#3 Telur Rebus Bersama Salad dan Ayam Goreng

Aku suka ni, cukup untuk portion pepagi... Mengenyangkan..dan lazat! Siap ada blackpepper serta mayonnaise...




#4 Telur Goreng Hancur Bersama Salad

Bila dah boring makan telur rebus, kita hancurkan telur goreng...dan makan bersama cik salad. Ehh, buatlah bentuk sikit...Love love my heart nama menu kat bawah ni..Hehee...


So, menu breakfast ni berulang untuk seminggu...Kalau malas nak buat semuanya..aku makan aja telur rebus dua hingga tiga biji gitu..

Simple dan pantas lagik...Mungkin ada yang cakap, tak elok bergoreng and so on, walaubagaimanapun, ini je yang boleh dimasak cepat untuk seorang Nona.. I takda oven or microwave..Paling paling rebus, dan goreng..Hahahaa..Mana mana boleh..cuma cepat or lambat nak turun..Then kalori lah..kalau bergoreng...Tapi kita boleh kira berapa kalori yang diperlukan untuk badan dalam masa sehari...

Faham ker faham??


Ada lagi satu menu telur! Tapi berkalori lah.....

Namanya Roti Canai Sarang Burung....Klik link...Lol..

Ok lah, apa yang penting, consistent je.. Sebelum makan seeloknya telan air suam atau air kosong 500mL ataupun teh hijau dan buah buahan seperti jambu atau pear..Suka hatilah nak buah pun. Ada masanya pepagi tu aku makan aje tembikai..Kahh!


Sekian perkongsian untuk harini..Simple dan berguna...Semangat kena ada, baru jalan..Ye tak? Aku pun ada masa dah down..Malas aje..tapi kata nak sihat!! Hiks..



5 comments:

  1. Haii laaa Non...tak rajin Sis ko nak buat bekpes gini..paling mudah, biskut lemak cecah kopi ye sudah hahahahaa

    ReplyDelete
  2. confirm licin kalau saya dapat ni hehe

    ReplyDelete
  3. Akak pernah buat diet atkins . memang menu telur tu wajib ada dalam sehari.Tapi ok je kalau telur goreng pun.Atkins boleh makanan makanan bergoreng.

    ReplyDelete
    Replies
    1. up, tapi saya x leh cut carbo..pernah buat atkins, susah nak membuang..hahaa..dua kali dah buat..takut nak try lagi

      Delete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐