CC Cream Terbaik Make Up Simple Tapi Cantik, Yang Mengatasi Masalah Kulit Kering Saya- Hansaegee Nature

CC CREAM TERBAIK MAKE UP SIMPLE TAPI CANTIK, YANG MENGATASI MASALAH KULIT KERING SAYA- HANSAEGEE NATURE

Hai Semua! How’s your day today? Hope everything is under control. Cuaca yang tak menentu dan pemakaian mask muka adakalanya buat kulit menjadi kering dan tona kulit menjadi tidak sekata. Nona sendiri mempunyai masalah kulit kering. Untuk itu, kalini Nona try Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream agar masalah kulit kering dan tona kulit yang tak sekata ini dapat diatasi.


Sebelum tu, CC Cream tu apa?

CC Cream itu fungsinya banyak.  Antara fungsinya ialah mensekatakan tona warna kulit tetapi teksturnya lebih ringan daripada BB Cream mahupun foundation. Ia juga tidak berminyak serta tidak melekit.  Kalau jenis seperti Nona yang tak gemar heavy makeup, memang sesuai CC Cream ni dengan Nona. Cepat dan pantas bila nak bersiap! Heheee..

Ok, berbalik kepada masalah kulit kering dan tona tak sekata tu, Yeke betul boleh di atasi? Haaa, betul tu.. Sini Nona beritahu apakah sebenarnya  kelebihan Gold Nano CC Cream dari Hansaegee nih.

KELEBIHAN HANSAEGEE NATURE GOLD  NANO CC CREAM

  • 1.       Mensekatakan tona warna kulit wajah secara semulajadi
  • 2.       Memberi Perlindungan UV Matahari SPF 50 PA+++
  • 3.       Melembutkan Kulit Wajah
  • 4.       Mencerahkan Wajah Secara Semulajadi
  • 5.       Mengekalkan Kelembapan Wajah
  • 6.       Memberi kesan ‘glowing’ pada wajah
  • 7.       Boleh dijadikan sebagai make up base sebelum mengenakan foundation atau make up lain
  • 8.       Anti penuaan dan anti kedutan
  • 9.       Menganjalkan Kulit Wajah
  • 10.   Teksturnya ringan, tidak berminyak dan tidak melekit. Best!

Nak tengok point no 4?

                                        Ada perbezaan kan?


Walaubagaimanapun, seperti point nombor satu, ianya akan betul betul berubah mengikut ton warna kulit kita Cuma kulit tak nampak kusam dan kelihatan lebih berseri.

See, Nona sapu sapu guna jari je..Memang betul betul ikut warna kulit tau..

Bukan main eh, Love shape sangat nak buat contoh tu.. Haha..

Teskturnya light, tidak melekit dan tidak berminyak

Tekstur sebelum diblend.

Now, let’s blend!



Boleh mengurangkan penampakan pori kulit. Kan?

 Lepastu bila digosok pada kulit, terasa lembut kulit ni tau

 

Bahan-bahan di dalam tu macam mana? Selamat ke?

Tiga Kandungan Yang Selamat Di Dalam CC Cream ini :

1.       Mineral Water – Mengekalkan keseimbangan pH Kulit dan meningkatkan keanjalan kulit

2.       Ipomoea Hederacea Callus Culture Extract – Melegakan Kulit Bermasalah dan Kerengsaan Kulit serta anti bakteria.

3.       Nano Gold – Menghalang Penuaan Kulit, menghalang radiasi infrared dan mempunyai antioksidan yang tinggi

FEEDBACK SELEPAS GUNA

Rasa muka ringan, glowing, dan lembut. Aku suka pegang kulit muka sendiri selepas menyapukannya pada wajah.



Sebelum Jogging, kita tepek CC Cream.

Ulang sekali lagi, ada perlindungan SPF 50+ PA+++ tau!

Nampak tak, cerah berseri! Hihi..Test tengok effectnya bila dibawa jogging.

Settle jogging, teruja tengok hasilnya! Ianya masih kekal lembut dan moist sampai habis jogging! Meskipun berpeluh, kulit masih nampak elok ui dan tidak bercapuk at all!

Bukti, kalau terkena air, tak nampak bercapuk

Campurkan dengan air

Tak bercapuk setelah dibersihkan dan masih nampak FRESH!


Kandungan yang selamat kerana ianya tiada paraben, tiada alkohol dan tiada juga sulfat

Jujur Nona cakap, ianya memang buat kulit kelihatan glowing serta membuat tona kulit menjadi sekata..  Dah cuba beberapa minggu, dapat rasa kesannya.. Eh, bestlahhh!

Seterusnya, Cara Penggunaan? 

1. Letakkan CC Cream ke atas jari. Peringatan : Jangan gunakan berus semasa menggunakan CC Cream ini.

2. Sapu dengan berhati-hati pada kulit muka

3. Biarkan ia meresap ke dalam kulit

Selain daripada itu, kita boleh pilih nak gunakan ia macamtu sahaja selepas sapu toner  atau bersama-sama makeup yang lain.

Kalau guna dengan makeup, warnanya akan lebih glow serta tahan lama tau. Sebagai contoh, guna dengan foundation, Pergh, resultnya lagi glowing!!! Dan tahan lama okayh! Boleh tengok effect warna makup seperti di bawah ye:

See, yang cerah tu dah diletak CC Cream. Look lagi glow, kan?

Kesimpulannya, Nona sukaaaaaaa, memang fall in love dengan Nano Gold CC Cream nih. Ianya ringan, senang nak dibawa kemana-mana. Cara penggunaannya pun senang. And one more thing yang best ialah kerana penutupnya ialah jenis ‘’Twist Lock’’ cover. It means this CC cream cover is tight, safety even letak dalam bag pun tak akan terbukak dan tidak akan mengotorkan keadaan di dalam bag. Ini memang terbaikk. Tak payah risau dah! Hehee..Nice lah!


‘Twist Lock Cover’

Nanti bila habis, boleh continue guna lagi nampaknyaaa. Sebab memang easy going, lepas cuci muka dan nak keluar dengan cepat, just guna CC Cream, kemudian calit lipmatte sikit kat bibir…. Wow, siappp terus!

I love Hansaegee Nature Nano Gold CC Cream!

Heloooooo, ada yang berminat jugak nak glowing naturally, and kulit lembut syok dipegang?

Sila try jugak CC Cream Hansaegee Nature nih ye…Refer info dibawah ok


Brand: Hansaegee Nature 

Website: www.hansaegee.com/shop

IG page: https://www.instagram.com/hansaegeenature/

FB page: https://www.facebook.com/HansaegeeNature 

Youtube page: https://www.youtube.com/c/HansaegeeNatureMalaysia

7 comments:

  1. Menarik.Susah nak dapar cc cream yang ngam dengan kita bagi Kak PC la. Kena mencuba.

    ReplyDelete
  2. Ngape mata ko cenggitu Nonn hahahaha..
    Sis pun pakai ni, emmang best, kulit juka nampak natural aje kannn

    ReplyDelete
  3. Betul tu, cc cream penting sebelum apply make up ��

    ReplyDelete
  4. waahh.. ramai cakap produk ni bestt..

    ReplyDelete
  5. 1st thing yg sisyat nampak ialah spf50+++ tu. Memang best la kalo perlindungan kulit sampai tara 50 cmni. Patut la ramai bg review best 😊

    ReplyDelete
  6. Dni pun suka cc cream ni. Hansaegee best2 produk dia 😁

    ReplyDelete
  7. Nampak sekata dan natural lepas pakai. rasa lama gila tak makeup.

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐