Cara Memasang 'Cabinet Drawer Apple Lady'

Cara Memasang Cabinet Drawer Apple Lady || Salam 1 Rejab..Alhamdulillah..Masih cuti.. Moga sampai ke bulan seterusnya..InshaALLAH. Amin.

Ok lah, ni kisah baru-baru ni aku download balik apps Shopee semata nak beli sambal Khairul Ameng tu, tapi sambal tak dapat, benda lain aku godek...Hihi.. Shopee sememangnya membahayakan. Lol. Aku ternampak rak aka Cabinet Drawer ni, baru teringat kena beli rak baru untuk simpan barang biar nampak kemas sikit. Huhu.. So, apa lagi, masuk cart ler... 


Cepat je sampai sebab kedainya area Johor jugak. And this is my first time beli rak secara online. Selalunya mesti kena tengok dan check dedepan. Tapi disebabkan nampak menarik, harganya pun rendah sikit daripada kat luar, i decide to buy it lah lepas dah baca segala review netizen lain...Kih kih..Hmmm..Tambahan pula malas nak keluar dah musim sekarang ni.. Huhu.. 

Let check it out!

I choose Pink Colour!

Ok, memula tak reti jugak pasang..dahlah manual takda..Haha.. So kita try dan try...

Cara Memasang Cabinet Drawer Apple Lady:

1.  Check sama ada betul atau tak set yang kita inginkan. Dan tengok keadaan barang semasa sampai, mana tahu ada isu seperti patah, atau kerosakan lain, kan.

So, aku pun cuba pasang sendiri tanpa bantuan sesiapa. Rasanya macam senang aje.. Aku semangat pasang, masukkan 'kaki' rangka tu..Dah pasang setingat dua tingkat, tetap tumbang..Longgar, dan tak kukuh! Rasa nak marah je ni, apehal tak boleh boleh ek? Salah order ke apa nih?

Aku malas nak buang masa, terus tanya adik aku sebab dia pernah beli rak rak jenis gini.... Tapi dia pun tak boleh jugak woi! Sebab lain jenis. Punya siap bawak penukul untuk bagi ketat 'kaki' rak drawer ni tau..So harini aku nak share macamana cara pasang drawer ni supaya sesiapa yang beli drawer ni terus senang pasang, TAK SAMPAI 15 MINIT pun. Hihi. Senang gila, kalau banyakkan fikir dan perhatikan ia.

2. Pasang rangka laci
Ok, gambar di bawah adalah gambar rangka 'kaki' untuk drawer nih tau. First, nampak tak bentuk empat segi paling atas tu? Haaa, part tu kena pasang menghala ke tingkat atas. 

Hmm, ni sebabnya aku pasang tapi tak jadik-jadik. Ianya adalah kerana lubang berbentuk empat segi nih menghala ke bawah. Itu SALAH.
 YER. Kedudukannya kena menghala ke atas seperti di dalam gambar. Perhatikan gambar seterusnya.




Next, refer gambar di bawah:

Bentuk empat segi yang timbul ni pula
 kedudukannya perlulah menghala ke bawah. 


3. Pasangkan dengan rapat seperti gambar di bawah. Ketuk sikit biar ngam.


4. Try masukkan drawer ke dalam rangka


Barulah cute drawer pink aku nih!!!
Hehee~

Ada yang berminat? Boleh search shop ni di Shopee...

Jangan risau, 
barang selamat sampai dan elok je keadaannya masa dapat tu...
Pilih high protection gitu...


Harga Asal: RM95

Offer: RM79.89
Postage: RM10.60

Link Shopee: 







7 comments:

  1. yg penting ,manual kena sentiasa baca :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. The problem is... takda manual pun..Tercari cari jugak paper apa apa...tapi non hado... maybe they think it is very easy to understand kot .. Haizz

      Delete
  2. hahahaha bab belek benda lain dapat benda lain dekat shopee tu memang dah biasa sangat jadi

    ReplyDelete
  3. Senang ada cabinet drawer plastik ni. Mudah nak mengangkat pindah tempat. Nak sumbat apa pun bersepah orang tak nampak :)

    pasni godek shopee nak beli sambal, jumpa apa pulak tu :p

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐