Puas Hati dengan Seafood & BBQ Dinner Buffet Renaissance Johor Bahru Hotel

Puas Hati dengan Seafood & BBQ Dinner Buffet Renaissance JB Hotel || Ewah, dah boleh dine in semula ke kedai makan atau restoran. Siap boleh duduk empat orang semeja tapi bersyarat dan ikut SOP gitu... Ha....apa lagi... Jomlah terjah ke sini, confirm puas hati sebab tempatnya selesa dan menu yang disediakan pun banyak. Meskipun banyak, kualiti makanan tetap terjaga dan rasanya pun sedap belaka. Jommmlah cuci mata, dan bagi sesiapa yang berdekatan, bolehlah singgah sini jugak... 

Hotel Renaissance JB is one of my favourite place to eat..Huhi..Banyak sangat makan untuk dinner buffet..Di bawah ni cuma sebahagian menu je Nona share..


1. Lamb Flap

2. BBQ Beef Brisket

3. Seafood Paella Rice


Sedapnyaaaaaa nasi nih! I love it lahhhh! 
Gabung dan gaul semuaaa tu,
Perghh....

Terasa nak bertambah tambah..Tapi bila fikir banyak lagi benda nak makan, kita proceed next menu..Hihi

4. Mac Cheese


5. Roasted Herbs Potato


6. Corn on Cob


7. Oven Baked Salmon

Always my favourite!

8. Baked Oyster


9. Grilled Station: Mussels, Butterfish, Chicken, Lamb Chop


10. Nasi Biyani Kambing

Ini pun sedap sangat haih! First time in my life, siap ada telur dalam nasi briyani...
Aku memang suka lah kalau dah campur dengan telurrr..Huhu...

11. Fishcake Tempanyaki 

Err...ini sedap, tapi aku makan fishcake nya aje....
Penuhhhh taugeh....Si Pencinta Taugeh mesti jatuh cinta sangat...
HAHA

12. Plain Naan Bread

Rotinya lembut kalau dimakan panas panas..
Tapi in case dah sejuk, mintak je abang chef panaskan untuk awak.
Hihi

13. Lamb Curry

Makan Roti Naan bersama Lamb Curry... Memang menyelerakan sungguh!

14. Beef Kofta


15. Udang Nyonya Nanas

Sedap!!!! Makan dnegan Jera Rice atau apa pun nasi lain, memang sedap aje.


16. Chawanmushi

Haa..yang ni rasa cendawan..
Tak tahu nak describe camana, bolehlah korang fikir sendiri yer..kalau singgah sana..

17. Sushi

Yesza, Sushi Time!

18.Sweet Chilli Crab

Bak kata kak Ajan, ni makan last dah hujung-hujung waktu selepas makan benda lain 

19. Sate

Lengkap segalanya..Lamb Satay or beef satay? Choose and ngap!

20. Cream Puff

Cream Puff is one of my favourite wo.

21. Cendol Mousse

Semestinya sedap!

Dessert pun penuh..Ada kuih tradisional, buah buahan, ABC dan air pun boleh tahan sedap.

Okay lah, apa aku makan?? Hihi... Ini untuk first round aje..

Western gituh kau...

Jangan ditanya apa aku nikmati  selepas menu di atas..Hihi~

Burppppp....macam macam...Kan?
Lagi best makan bersama yang tersayang tau...
Confirm memuaskan perut dan hati kitaaaaaa...

Info seperti di bawah:

Seafood & BBQ Dinner Buffet Renaissance Johor Bahru Hotel. 

Setiap Jumaat & Sabtu (Sepanjang Februari 2021):  
Jam 6.30 petang sehingga 9.30 malam, RM98 nett per person.

Untuk hari lain, RM80 nett per person (Tema berlainan)

For Reservation:
Cafe BLD: +60738133227
WhatsApp: https://wa.me/60177713327
Online reservation: http://bit.ly/TableAppCafeBLD


 

19 comments:

  1. Puashati aku nengok semua menunya Non kalau harganya sebegitu.. berbaloi-baloi...
    Besarkan sikit gambar Non, mesti laghi terliur hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye. behtul tu.. puassss sangat oi..berbaloi dengan harga..Makan berulang kali...slow slow makan dengan tenang...fuh..

      Yaaa.. i terlupa nak besorkan gambar.. hahahahaa.. mashehhhh info.. Kikiki.. done

      Delete
    2. Haaa baru selera tengok gambo beso tu hahahaha

      Delete
  2. tengok gambar pun dah tahu sedap. hehe

    ReplyDelete
  3. Giler tak sedap kalau makan kat sini...sedapnyaaaaaaa.....geram tgok lamb ngan beef brisket tu..akak mmg pencinta steak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haa..gila tak sedap..kannn..Memang sangat sedappppp!!!!Oh, suka steak jugak ea..mesti selalu masak kat rumahhhh

      Delete
  4. dessert dia memikat betul dgn kambing tu. smlm makan masih lg semeja 2 org. tak pasti negeri lain mcm mana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohhh, sini...tiga, empat orang jugak la..huhu

      Delete
  5. Kalau dah bermacam-macam hidangan depan mata yang sedap sedap, haruslah puas hati :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huishhh.. memang sedap wooo... puasss hati gituhhh

      Delete
  6. semuanya nampak menyelerakannn lahhhh sedappnyaaaaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iyeeee.. sangat menyelerakannnn gituhhh!!!! .. Sedappppp yakmatttt ui

      Delete
  7. adakah awak cuba utk hancurkan diet saya ? hahaha omggg look at the beef bbq brisket tu huaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahhahaahhaa.. iye.. boleh takkkk... bahahahahaa.. maap dipinta okayhh

      Delete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐