Berbuka Puasa dengan Buffet Ramadan 'Jemput Makan' di Hotel Renaissance JB Pasti Menyelerakan!

Berbuka Puasa dengan Buffet 'Jemput Makan' di Hotel Renaissance JB Pasti Menyelerakan! ||  Alhamdulillah, Ramadan bakal tiba.. Mungkin ada yang ambil peluang untuk lebihkan masa bersama keluarga pada Ramadan nanti, betul tak? Mesti nak berbuka bersama-sama bagi mengeratkan hubungan sesama keluaga. Haaaa...apa kata cuba 'Jom Makan' dinner untuk menu berbuka puasa kelak. Lebih 400 menu yang enak disediakan buat para pengunjung. 

Ada pelbagai menu Melayu, Indian, Chinese, Korean, Western dan lain-lain yang pasti menyelerakan dan sesuai dengan citarasa seluruh ahli keluarga tak kisah warga muda atau tua.


Ya, kini Hotel Renaissance Johor Bahru mengajak kita dinner dan berbuka puasa bersama sama pada Ramadan nanti di hotel mereka! Jangan risau, hotel ini tetap melaksanakan aktiviti berpandukan SOP yang ditetapkan. Ada sarung tangan dan duduk secara berjarak.

Korang boleh booking meja ler..dah open untuk dinner mulai sekarang sampai habis Ramadan nanti..Hihi..

Tapi diingatkan, ada beberapa menu yang sama dan mungkin berlainan setiap hari ... Yang pasti, rasanya tak mengecewakan...Boleh tahu lebih lanjut kalau refer info di akhir entri saya ni... 

So apa yang Nona suka bila tiba saat berbuka puasa nanti?  Dan apa lagi menu yang best yang ada kat sini? Hihi...

1. Bubur Lambuk

Ini one of my favourite bila berbuka puasa. Dalam sebulan tu, kena ada menu bubur lambuk. So bubur lambuk daging kat sini memang menepati citarasa tekakku. 

Ops, sebelum makan bubur, telan la sebiji dua kurma dahulu..Kat sana pun ada kurma, tak perlulah bawak dari rumah ye...Hehe..


2. Baked Mediterranean Salmon


3. Roast Lamp Flap

4. Texas Beef Brisket

5. Lamb Ribs Biryani Gam and Traditional Condiments

6. Whole Lamb Barbecue Pit

7. Grilled hicken Sausages

8. Daily Special Pizza (2 jenis perisa bertukar-tukar)

9. Baked Spinach heese Oyster

10. Corn On Cob

11. Fish Piccata Provencel

12.Chicken Raulade Mushroom
Ini sedapnyaaaa! Berlemak-lemak...aku sukaaa lah! 
Gbaungan ayam dna mushroom memang mengena!

13. Ketupat dan Lemang
Suasana Raya semakin dekat bila Ramadan tiba. 
Huhu~

14. Pelbagai rencah dna kuah

15. Minuman 
Bukan air ni je, teh tarik dan kopi turut ada tau!


16. Kuih Muih dan Desserts
Talam Keladi, Naga Sari, Puteri Ayu

Brownies

Wow, wow, wow! Semuanya menarik belaka....

Apa lagi aku makan? Hehe..Ini diaaa~

17. Durian Goreng
Kena ada, baru ngam waktu berbuka kat sini..Huhu~

18. Murtabak dan Roti Puri

Lembut sangat, saya sukaaaa!

19. Ikan bakar



19 menu je kau makan Nona?? Ehhhh, tak lah..Banyak lagi! Dari sebelum maghrib, sampai lepas maghrib aku menikmati makanan yang ada kat sini tau! Segala makanan Indian, Korean dan lain-lain nak dirasa kalau boleh..Hahahaa... Yela, berbaloi dengan harga, makan bersama yang tersayang, kemudian bergambar bersama. Bayangkan keseronokan waktu berbuka bila makan dengan insan yang tercinta.. Hihi..

Oh ya! Ada benda yang unexpected haritu...
Ini dia:




Apa yang unexpected? Creme Brulee tu rasa durian weh!!!! Selalunya bukan rasa durian...so aku pun tak ambil lah....Sekali Cik Sun bagitau perasa durian, fuh...berdesup pergi ambil jugak! Masa ambil tu, tinggal sikit jer lagi... kena korek-korek mangkuk tu...Wakakakaa~

Fuhh, banyak gila menu.
Diulang, lebih 400 menu disediakan untuk Buffet sempena Ramadan, 'Jemput Makan' . Dari dalam sampai luar hotel penuh dengan makanan yang tersangat menyelerakan, selamat dan bersih...


Ui, terliur tak??!

Nah, info daripada page Facebook mereka:

𝗝𝗘𝗠𝗣𝗨𝗧 𝗠𝗔𝗞𝗔𝗡 at Renaissance Johor Bahru Hotel

We are back with our 𝗘𝗔𝗥𝗟𝗬 𝗕𝗜𝗥𝗗 𝗣𝗥𝗢𝗠𝗢𝗧𝗜𝗢𝗡 voucher for the Ramadan season and priced at RM158 nett per adult and RM78 nett per child. Purchase now and save more!
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
Purchase from 15 March to 31 March 2021
Get three (3) complimentary vouchers for every 10 vouchers
𝗗𝗶𝗻𝗻𝗲𝗿 𝗱𝗮𝘁𝗲 𝗳𝗿𝗼𝗺 𝟭𝟯 𝗔𝗽𝗿𝗶𝗹 𝘁𝗼 𝟮𝟮 𝗔𝗽𝗿𝗶𝗹 𝟮𝟬𝟮𝟭
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
Purchase from 31 March to 12 April 2021
Get two (2) complimentary vouchers for every 10 vouchers 
𝗗𝗶𝗻𝗻𝗲𝗿 𝗱𝗮𝘁𝗲 𝗳𝗿𝗼𝗺 𝟭𝟯 𝗔𝗽𝗿𝗶𝗹 𝘁𝗼 𝟭𝟯 𝗠𝗮𝘆 𝟮𝟬𝟮𝟭
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
Purchase from 13 April to 13 May 2021
Get one (1) complimentary voucher for every 10 vouchers 
𝗗𝗶𝗻𝗻𝗲𝗿 𝗱𝗮𝘁𝗲 𝗳𝗿𝗼𝗺 𝟭𝟯 𝗔𝗽𝗿𝗶𝗹 𝘁𝗼 𝟭𝟯 𝗠𝗮𝘆 𝟮𝟬𝟮𝟭
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
Club Renaissance Johor Bahru entitled for 15% discount

Contact us to find more now!
Cafe BLD : +6073813322

#renaissancejb #renhotels #discoverthisway #fromthetable #jemputmakanatrenaissancejb




Makan Bersama Kesayangan Gituhhh!




Notahati: Psssst, gambar menu lain ada post kat Facebook dan Instagram i tau...










10 comments:

  1. amboi amboi kemain JDT blogger ni ye... makan busat ye mgu lepas :D

    ReplyDelete
  2. 400 menu katanya ko.. makan laaa sampai kenyang.. tak kenyang, silalah muntah then makan balik hahahahaha

    ReplyDelete
  3. Makanan sedap sedap tu Nona uii..tak tahu nak makan mana satu tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaa.. sy merasa rasa aje... kalaunke Buffet, rugi pulak amek sejenis je.. mmg kena rasa bebanyaj tu. hahahhahaa... selagi mampuu

      Delete
  4. makan gini berbuka kenyang takperlu sahur dah heeheh

    ReplyDelete
  5. Unik juga makanan disediakan tapikan bulan Ramadhan tidak larat makan banyak-banyak. Rugi sedikit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan... ni leh makan sampai malem... pas maghrib sambung makan semula

      Delete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐