Kecuaianku Pada Hari Ini!!!

Kecuaianku Pada Hari Ini!!|| Gabra! Gabra! Tiba tiba gabra weh! Haa..kecuaian sendiri pun aku nak hebohh jugakkk! Bahaha..

Harini, aku bersemangat shopping barang, lepastu dah sampai kaunter nak bayar tu..... Ah sudah, mana dompet ek..??! Aku tak bawak turun ke tadi?? Al maklumlah.. malas bawak handbag, pegang purse camtu je... 

Aku dah gelabah, apa lagi, cecepat cakap dengan penjaga kaunter tu aku tertinggal dompet...Maka aku pun pergi lah ke kereta untuk mencari dompet.. 

Tapi

Tahu apa jadik??!

Dompet takda!!!!!! Adoi aii... Mana pulak perginyaaa..Sobbs! Dah stress time nih dengan cuaca panas tu!!! 

Aku pun singgah la kedai makan yang aku order makanan sebelum ke kedai barangan ni....Kaunter kedai makan cakap aku dah bayar masa order tu...Ok, sekarang aku confirm purse aku dekat kedai barang barang yang aku shopping tuhla..sebab aku pergi situ sejurus lepas order makanan..

Sampai semula ke kaunter bayaran kedai barang tu, dia cakap ada dompet aku!! Fuhhhh, selamat...

Tahu tak cuainya kat mana??

Aku kan pegang gitu je purse, lepastu dah siap amek barang yang nak dibeli, aku terus letak sekali purse dekat meja kaunter bayaran tu diselaputi barang lain... Kau ghaser??!

Haihhh...Punyalah gelabah...tak cuba ingat ingat dulu...Grrr...Cepat nauu gelabah berukk! Mujurlah jujur orang kat situ, dibuatnya dorang memang pencuri, habislahhh.. Dahla baru keluarkan money tu..Tak banyak, tapi mestilah sayang..Hahahaha.... 

Hmmm..bahaya lah Nona nih! Lepasni kena be more careful dan beringat selalu...

Anyone pernah tak tercuai camni?? Or ada pengalaman orang sekelilig berlaku seperti ini? Huhu~

Okaylah, goodnight!
(A pillow and bedsheet hadiah birthday 2021)






Notahati: Ya Allah...Alhamdulillah, selamat sudah.....Boleh tidur lena! InshaAllah.. 

8 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Itulah kena bawa beg tangan untuk bawang dompet.
    Ada dompet hilang masa belajar induksi.

    ReplyDelete
  3. aduh, Nonnnnn.. lain kali dompet tu kepit kat ketiakkk.. tapi nak buat macam mana, kan.. mujur masih ada rezeki kamu, syukurrrrr

    ReplyDelete
  4. Jalannya jangan malas bawa hangbag oiiii... eee bawa laa sling bag kalau mals punnn, senang tergantung jeeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaaaa.. Dah x de sling bag pulakkk.. t cari kat Shopee 🤪

      Delete
  5. Mahu tak gelabah kalau dompet xde. Syukur jumpa tu. Lepas ni kena stand by handbag Nona :)

    ReplyDelete
  6. omgg please alert pls... huhuh bwk je la hanndbag lepas ni k

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐