Dapatkan Idea Dekorasi dari Buku IDW Design Collection Untuk Menceriakan Rumah!

Dapatkan Idea Dekorasi dari Buku IDW Design Collection Untuk Menceriakan Rumah! || Wow!! Bagusnyaaaa!! Yes, that is the word yang keluar dari mulut Nona bila buku ni sampai dan Nona membeleknya one by one page tu. Bagi yang berminat aktiviti mendekorasi, atau yang baru ingin memulakan hal ehwal dekorasi dalam rumah atau ruang kosong, sudah tentu kamu akan menyukai juga buku nih!!!

Sebab dalam buku IDW Design & Build (IDW) design ni, terdapat banyak koleksi idea dan design dekorasi yang menarik telah dipaparkan untuk pembaca mencubanya. Kita boleh try follow the details and ubah susana rumah agar menjadi seperti rumah impian kita. Betul tak? Apa yang Nona nampak, kebanyakannya design yang simple, tapi nampak stylish dan menyejukkan mata yang memandang. 

Suasana tenang dan damai pasti menyelubungi seisi rumah.

Nah, penulis sertakan segala info serta maklumat yang lengkap bagi memudahkan pembaca.


I got mine! I do love it! Setiap gambar, ada ayat yang menarik hati! Hihi.. 

See! Lengkap segala maklumat.
Cantik kan meskipun simple!



Oh yaaa, penulis buku IDW Design Collection ni sebenarnya bukan calang-calang tau... 

Haaa....

Siapakah sebenarnya founder buku IDW (Design & Build) ek??

Jom ketahui kisah mereka yang bermacam-macam dari awal membina IDW sehingga ke tahap sekarang.


Chapter 1 - Cabaran Membina IDW

Memulakan syarikat pembinaan dan reka bentuk dalaman, IDW Design & Build (IDW) pada tahun 2007, ketika masing-masing berikut 21 tahun.
Ketika itu masing-masing baru menamatkan pengajian di peringkat Diploma Reka Bentuk Dalaman dari Universiti Teknologi Mara (UiTM) Shah Alam.
Penubuhan syarikat didorong setelah menerima tawaran projek pengubahsuaian dan reka bentuk sebuah banglo yang bernilai RM1.7 juta.
Pada usia 24 tahun, pasangan ini menerima tawaran projek reka bentuk kolej yang bernilai RM70k. Projek ini mengambil masa selama setahun untuk disiapkan.
Disebabkan kurang pengalaman dan faktor umur yang masih muda, pasangan ini seringkali ditipu oleh kontraktor dan berhadapan dengan bebanan hutang.
Tekad dan keazaman yang kuat menjadi pembakar semangat buat pasangan ini menyambung pengajian ke peringkat Ijazah Sarjana, dan seterusnya ke peringkat Sarjana. Dalam masa yang sama menguruskan perniagaan IDW.
Lokman Hakim sebagai Pengarah Urusan IDW pernah digagalkan oleh pensyarah dalam salah satu subjek di Sarjana akibat kurang memberikan komitmen masa dalam pembelajaran.
Pasangan ini juga terus berhadapan dengan kontraktor yang seringkali mengambil kesempatan, dan akibatnya mereka terpaksa menanggung kerugian.
Pasangan ini mendirikan rumah tangga pada tahun 2012 setelah mengharungi pelbagai onak dan duri dalam dunia perniagaan. 
Mereka meneruskan tekad untuk membina empayar IDW walaupun terus berdepan pelbagai cabaran dan rintangan serta menanggung liabiliti hutang akibat ditipu oleh kontraktor.




Chapter 2 - Tragedi Kebakaran

Pengalaman ngeri yang membuka minda Lokman Hakim dan Rabiatul Adawiyah untuk mewujudkan legasi yang lebih kukuh di IDW.
Tragedi kebakaran IDW New Zealand pada tahun 2017 yang hampir meragut nyawa Lokman Hakim dan keluarga apabila rumah penginapan ketika percutian keluarga hangus dijilat api.
Bertitik tolak dari tragedi itu, menjadi ‘push factor’ untuk pasangan ini mendidik dan membentuk team yang lebih kukuh di IDW agar dapat meneruskan legasi perniagaan IDW.
Tekad mereka untuk membantu 1 juta pemilik kediaman memiliki kediaman impian yang cantik dan sempurna.





Chapter 3 - Fenomena COVID

Tahun 2020 menyaksikan perubahan besar dalam sejarah negara dan juga seluruh dunia dengan penyebaran virus COVID. Akibatnya seluruh negara berhadapan ‘total lock down’ dan semua individu hanya duduk di rumah.
Bersikap sentiasa bersedia mendepani apa juga cabaran, Lokman Hakim, Rabiatul Adawiyah dan seluruh team IDW telah bersiap sedia untuk berhadapan dengan pelbagai kemungkinan.
Sasaran utama untuk lebih fokus, mengkaji kembali kemungkinan yang sukar diramal dan bersiap sedia untuk lebih berusaha memberikan yang terbaik.
Disebabkan arahan kawalan pergerakan menyebabkan ramai yang mahukan ruang kediaman lebih selesa dan tidak membosankan.


Kesannya, permintaan untuk mencantikkan ruang kediaman semakin meningkat dan IDW menjadi pemangkin untuk mencipta ruang lebih selesa untuk bekerja, belajar dan menghabiskan masa bersama keluarga.
Disebabkan ‘New Normal’ mencetuskan inspirasi IDW untuk membantu lebih ramai pemilik kediaman merealisasikan rumah impian dengan penerbitan Design Collection.




Chapter 4 - Servis Eksklusif dan Harga Yang Perlu Dibayar 

Sebagai jenama reka bentuk dalaman yang kian diyakini, IDW berjaya mencipta ruang tampil mewah dalam setiap projek yang berjaya disiapkan.
Keberkesanan IDW dalam menzahirkan rekaan yang menepati cita rasa pelanggan, membuktikan setiap pelaburan pelanggan adalah berbaloi dengan hasil yang diperolehi.
Malah IDW sebolehnya berusaha untuk memberi kesedaran kepada lebih ramai pemilik kediaman dalam mengenal pasti cita rasa dan rekaan yang berkualiti.
Servis reka bentuk di IDW bermula dari RM6k kadangkala mengehadkan kesedaran kepada semua pemilik.
Dengan adanya Design Collection, IDW berusaha membantu merealisasikan impian dengan tawaran harga yang sangat mampu milik.
Buku Design Collection menawarkan 200 pilihan reka bentuk dan gaya untuk setiap ruang kediaman, lengkap bersama lukisan pelan, visual 3 dimensi berserta rujukan gambar konsep sebagai sumber inspirasi.

Buku ini dicipta untuk membina rumah impian masing masing. 

Haaa...Berminat ke tuh? Senang tau dah ada plan, drawing, dan guideline yang lengkap untuk para pembaca. Mesti rumah kelihatan lebih elegant dan stylish..Kan...

Diri sendiri dan orang lain yang berkunjung mesti seronok melihat keindahan rumah nanti.

DAPATKAN "PLUG & PLAY" INTERIOR DESIGN BOOK PERTAMA DI MALAYSIA SEKARANG!

RAYA PROMO RM 397 (HARGA ASAL: RM2897)

https://idw.design/idw-collection-design/

@idw.design 

#IDWMalaysia

#IDWDesignCollection 

#FIRSTPLUGandPLAYINTERIORDESIGNBOOKINMALAYSIA

#idwdesignnbuild

#200exclusiveinteriordesignsin1book

#bestinteriordesigninmalaysia 

#houseinteriordesigninmalaysia 

#interiordesigninmalaysia

#interiordesigninselangor

#interiordesigninshahalam

#idwdesign&build

#interiordesignkualalumpur

#interiordesignfirminmalaysia

#topinteriordesigninmalaysia

#topinteriordesigninselangor

#topinteriordesigninshahalam

#homeinteriordesign

#minimalisthousedesign

#modernhouseinterior

#bohoroomdecor

#bohemiandecor

#contemporaryinteriordesign

#houseinteriordesigninselangor

#aestheticbedroom

#livingroomdesign

#bedroominteriordesign

#freeinteriordesign

#Interiordesignbumiputra

#outdoordecor

#famousinteriordesigners

#famousinteriordesignersinmalaysia

#artdecointeriordesign

#3droomdesign

#decorationdesign

#interiordesigncompanyinmalaysia

#interiordesigncompanyinselangor

#interiordesigncompanyinshahalam

#interiordesignnearme


Post a Comment

8 Comments

  1. Best nya buku ni..tgk dekorasi mmg menarik..

    ReplyDelete
  2. klu ada duit, semua punrasa nk tukar hehehe

    ReplyDelete
  3. Best buku ni
    harganya pulak kuussemangat

    ReplyDelete
  4. saya pun teringin rumah cantik2 ni, ongkos je takda hahaha

    ReplyDelete
  5. Nampak ramai blogger share IDW ni. Best betul dapat deko deko rumah ni.

    ReplyDelete
  6. Bestnya buku ini membantu ini untuk menghias rumah..

    ReplyDelete
  7. rambang mata kalau tgk buku gini sbb rasa mcm nak ubah

    ReplyDelete
  8. Suruh mereka buat seronok juga.

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐