Kek Tapak Kuda Sedap Untuk Birthday Sendiri

 Kek Tapak Kuda Sedap Untuk Birthday Sendiri || Alhamdulillah, inilah kisah minggu ni di mana aku beli kek tapak kuda perisa ori nutella ni sempena birthday aku sendiri...Haha... Kek ni ada diletakkan di Shell Nusa Damai, Pasir Gudang, Johor jugak. Member aku Izzati dah inform dari last year, katanya sedap sangat...

So sempena birthday aku, apa lagi..beli sendirik ler..Hahaha..Dah pesan kat family, tak payah beli kek sebab aku nak beli sendiri je kek birthday nanti...Tapi dorang buat surprise beli gak kek aiskrim..i terima aje...Kah! 

Yang sebenarnya, ada kisah menarik di sebalik kisah semasa mengorder kek.. Fuh, memang baik betul si penjual kek tapak kuda ni...Nak tahu apa...scroll lagik ye..

I am Forever Sweet 18!
Mashehh doa! Hahahahaha

Bila dah dapat kek ni, baru perasan..masa Whatsap tu, aku just bagitau nak perisa apa...Aku tak tunjuk gambar dan design macam mana aku nak..
Tiba tiba dapat yang penuh dengan krim tapi cantik sebab dia corakkan bentuk bunga penuh sebiji kek...Maka aku tanya balik masa dalam separuh perjalanan sebab nak sambung kerja balik masa tu...

Then penjual ni cakap, dia pun tak tanya balik design camana semua..maka dia suggest pulang balik untuk dia buat baru keesokan hari...Fuh...Mantap kan?!! Hihi...

Memula aku tolak, tapi fikir aku masih berada berdekatan, maka aku pun datang balik rumahnya dan mintak buat baru....Malu jugak..tapi sebab teringin nak design yang tu, aku tolak tepi perasaan tersebut..Kuang3...Dia dah offer, kita terima aje..Kan..

Yang lebih menarik, dia bagi kek tambahan gituh...
Perghhh..saya sukaaaa!


Overall, sedap gila kek tapak kuda nutella nih!
Padat dan sedap uii! Kek lembut, isi boleh tahan penuh.. Berbaloi dengan harganya..Memang patut...Hihi..

Simple tapi saya suka! 
Family saya pun sukaaaa!

Nanti nak order lagi..kalau ada buat jamuan atau beri sebagai hadiah...

Untuk mereka yang nak cuba, bolehlah try tau!
Terutamanya yang berdekatan Pasir Gudang nun..


Rujuk info di bawah:





7 comments:

  1. hepi besaday Nona.. ni pestime kita dgr kek tapak kuda ada perisa ye :p

    ReplyDelete
  2. happy birthday nona.. semoga panjang umur murah rezeki selalu.

    ReplyDelete
  3. jamni wak x beli dah kek besday..

    shell nusa damai tu tepi jalan masai ke kongkong kann? 😂

    ReplyDelete
  4. First time dengar kek tapak kuda..sebab base dia tu ke? nampak sedap tu..bagus ye baker nak re-do design tu.

    ReplyDelete
  5. baiknya dia siap bg kek tambahan .. Happy Birthday Nona :)

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐