Kejutan Hari Lahir Di Foodzania, Johor

Kejutan Hari Lahir Di Foodzania, Johor || Alhamdulillah, umur bertambah..Makin tua, makin meriah celebrate birthday ek..Muahahaa...Selagi bernyawa, ada rezeki..kita raikan...Gituh~

Last week busy betul, ni nak stabilkan semula jadual. Akan kubalas blogwalking ke blog kalian yang kunjung ke sini.. Thank you bebanyak yer..

Haaaaa, ini kisah last week, time dah belated birthday aku..member ajak makan Foodzania sebab plan bulan Januari teringin nak try, tapi time tu tutup pulak kedainya..Maka ke sinilah kami Khamis lepas.

Masa sampai tu, aku tengok senyap je suasana..tak nampak tanda tanda orang nak buat surprise pun...Hahaha..Tanpa menunggu lama, terus je order makanan sebab dah lapar teruk..Simpan perut dari siang tu....

Sementara tunggu order, si Fatin ajak Rabitah teman amek air masak yang dah dibawak dari rumah....Jimat nok...So dari situ dapat agak dah sebenarnya...Sebab siap ajak bagai..Parking bukan jauh nauuu..Kih3...Aku pun taklah offer diri nak teman..Kah! 

Tiba-tiba, terdengar suara sayup sayup nyanyikan lagu birthday. Mereka bernyanyi dengan senyap dan berhati hati! Hahahaa..Segan orang tengok mungkin....


SURPRISE!! Segala macam benda, dari kek sampai hadiah semua adaa..Ya Allah, terharunyaaaa bila member member comel aku buat gini..Hahahahahaa..Last year surprise kat rumah sewa dorang...lebih awal dari tarikh sebenar..Haha..Tak expect! Kalini di sini ui!


Semua cute cute! I like lah!
Tart montok, kek pink, bouquet penuh coklat! Sekotak hadiah wangiii..Hihi..

Sobsss..terharuuuuuu....gembira...
Berjaya menahan tangisan..

Ok dah, jomlah makan menu kami yang amat melemakkan nih! Bahahaha...

Tak sabar nak ngap masa bergambar nih

Haaa..menu apa yang aku order??

Nasi Foodzania Lamb Nyonya


Fatin pulak order Nasi Goreng Foodzania


Rabitah cakap ni sedap, so jom try!
Cheezy Meatball. Pergh...Memang sedappp...Saya suka! Kalau datang sini, must try tau!


Rabitah order Spaghetti Carbonara. Her favourite gitu...Sedap, takdelah muak sangat, just nice!


Alhamdulillah, kenyang behtul!!! 

Semua sedap sedap weh! I love it! Cuma sambal nyonya tu tak pedas...I suka kalau pedas pedas woo...

Siapa mereka sebenarnya?? Haaa..budak berdua nihla... Dedua nak kawen dah this year... Tinggallah akuuu..Hmm..Sedih weh! Tak tahu pasaipa sedih nau! Bukan takleh kuo sesama pasni..Huhu.. 

Terima kasih member member comel saya! 
Love you both!!! Moga kawan kawan Nona dipermudahkan segala urusan..Amin!

Pertama kali dalam hidup, merasa kad kilat kilat 3D gini! Rasa sho shomel ah! Apa di dalam? Rahsiaaa..Hahaha...

 Thank You Again Fatin dan Rabitah!

Syukur di atas segala nikmat-Nya

Alamat Foodzania:
NO 3, JALAN SETIA TROPIKA 1/8, TAMAN SETIA TROPIKA, 81200 JOHOR





5 comments:

  1. Alhamdulillah
    Bersyukur rezeki yang melimpah ruah

    ReplyDelete
  2. omg omg omg ! terharu kan kwn2 mcm ni..
    bless your friends :)

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah..seronoknya ada geng surprise kan birthday Nona. Rezeki dapat kawan yang baik surprisekan birthday lagi :)

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐