Tips Kecantikan: Dua Langkah Menjadikan Kulit Wajah Sihat Berseri

Tips Kecantikan: Dua Langkah Menjadikan Kulit Wajah Sihat Berseri || Hai semua! How your life? Moga sihat selalu ye. Duduk di rumah atau tempat kerja? Nona pasti, memasing pasti ada masanya sibuk dalam kehidupan seharian.

Tak kira la di mana pun kita berada, sebolehnya kita mesti nak kulit kita sentiasa terjaga, dan wajah nampak berseri selalu. Nona percaya, ramai jugak wanita di Malaysia ni yang tak suka heavy make up bila keluar, suka skincare daily yang senang semasa di dalam atau luar rumah, kalau boleh nak nampak cantik secara semulajadi.

Tambahan pula cuaca panas dan berhabuk, penting penjagaan muka dan bila kat luar, sentiasa terasa nak touch makeup. Kan.

Nah, harini Nona nak share antara dua rutin penjagaan kulit muka yang simple dan mudah bersama Aqua Whitening Cream dan CC Cream brand Hansaegee Nature. Actually Nona dah pernah review kedua-dua skincare ni. Memang lama Nona try pada kulit muka. Boleh terjah link INI untuk review khas tentang moisturizer dan INI untuk review khas CC Cream


Perkenalkan!

CC CREAM HANSAEGEE NATURE + AQUA CREAM HANSAEGEE NATURE

 

1.       1. Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature


Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature adalah sejenis moisturiser untuk melembabkan kulit muka, dan teksturnya meresap cepat ke dalam kulit.

 

Kelebihan menggunakan moisturizer ini:

  • Dapat merawat kesan sunburn atau kesan-kesan merah di sebabkan panas Matahari.
  •  Dapat Mengatasi Masalah Kulit Berminyak
  •  Dapat Mengatasi Kulit Kering
  •  ‘’Water Drop’’ yang Muncul itu Dapat Melembapkan Kulit
  •  Membuat Kulit Terasa Segar
  •  Mencerahkan Kulit dan Menghidrat Kulit

 

Antara bahan selamat yang digunakan di dalam moisturizer:

Camelia Japonica Seed Oil- Tidak akan menyekat liang pori

Niacinamide – Mencerahkan kulit dan Mengawal Minyak setelah pori mengecil

 


Tekstur produk yang tidak melekit


Tengok water drop bila sapu cream ni kat tangan

 

2.      2. CC Cream Hansaegee Nature



Kelebihan Menggunakan CC Cream Hansaegee Nature ini:

  • Mensekatakan tona warna kulit wajah secara semulajadi
  • Memberi perlindungan UV Matahari SPF 50 PA+++
  • Mencerahkan wajah dan memberi effect glowing pada muka
  • Sesuai dijadikan sebagai make up base sebelum menggunakan foundation.
  • Anti penuaan dan anti kedutan

·   

Teksturnya ringan dan tidak berminyak.

 

Nampak ketara perubahan.

Gambar nombor satu sebelum tangan Nona menyapunya.

Gambar nombor dua pula setelah disapu menggunakan jari saya. Ya, warnanya bertukar mengikut warna kulit kita.

Twist Lock Cover tau


Daily routine saya selepas cuci muka:


Start your day with Aqua Cream Hansaegee Nature +  CC Cream Hansaegee Nature.


Lepas siap sapu semua, jangan lupa masukkan ke dalam bag makeup sebelum keluar rumah ye. Senang dibawa kerana saiznya yang kecil dan ringan

🍁 Untuk lebih effective, ingat langkah ini:

~ Pagi: Aqua Whitening Cream + Gold Nano CC Cream

~ Tengahari : Gold Nano CC Cream (touch up guna jari je)




~ Malam: Aqua Whitening Cream (as moisturiser)

Selesai mandi dan cuci muka,

Sapukannya pada muka sebelum tidur kerana ianya dapat membantu membaiki kulit semasa rehat pada waktu malam.

 

Kesimpulannya, Ok ke Tak Ok Kedua-dua produk ni, Nona??!

Pengalaman Nona menggabungkan kedua duanya dalam kehidupan seharian memang memuaskan hati lah! Kulit terasa fresh, lembap dan kurang berminyak.  Bukan sahaja memudahkan kehidupan seharian malah kulit pun terjaga elok bila menyapukan kedua dua skincare tersebut dari pagi sampai ke tengahari touch up dan sapu pulak moisturizer pada waktu malam.

Selain itu, Nona ada masalah kulit kering dan berminyak dalam masa yang sama (T-zone). Ini bermakna Nona memerlukan produk yang boleh mengekalkan kelembapan dan mengurangkan minyak pada wajah. Jadi untuk mengatasi masalah masalah tersebut, Nona gunakan kedua dua combo ni (CC Cream+Moisturizer)

So sekarang bila bangun pagi, takda lagi masalah kulit berminyak! Dengan adanya CC Cream, muka pun nampak glowing dan cerah.  Best je pegang muka sendiri.

Sekarang Nona yakin, produk ni memang berkesan. Sepanjang menggunakannya, takda pulak rasa gatal gatal atau merah merah. Tekstur kedua-duanya juga tidak melekit. Ini bermakna kandungan di dalamnya sesuai dengan keadaan semua kulit sama ada kering atau  berminyak seperti kulit saya.

Kedua dua barang mudah dibawa kemana-mana sahaja, dan mudah digunakan anytime bila diperlukan. Ini yang best, tak perlu risau nak touch up makeup. Hehe..

Korang should try it too tau! Guna sekarang, for future. Produk yang sihat untuk kulit muka yang sihat.

I love both. Combination terbaik untuk kulit muka.


Seakan tidak sempurna rutin harian tanpa mereka! Gituh! Berminat nak try produk best ni atau ushar feedback lain? Jommmm refer link di bawah:

Brand: Hansaegee Nature

Website: www.hansaegee.com/shop

IG page: https://www.instagram.com/hansaegeenature/

FB page: https://www.facebook.com/HansaegeeNature

Youtube page: https://www.youtube.com/c/HansaegeeNatureMalaysia

 

 






 

12 comments:

  1. In love dengan produk Hansaegee nature ni tau. Suka pakai aqua whitening cream tu. Moist gila kulit dan tak melekit. CC cream tu tak cuba lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn..best kan.. CC ccream tu lagi best kak.. nanti try ehh...hehe

      Delete
  2. Berseri-seri wajah mu Nona! Seanggun namamu. Eh.. Haha

    ReplyDelete
  3. Mosturizer water base best pakai! tak melekit.
    Cc cream pun best sebab senang tak payah tempek foundation lah powder lah haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan.. No need tepek foundation.. nanti touch up je bila dah habisss...

      Delete
  4. wahhh dengan cuaca tak menentu sekarang ni wajib pakai produk yang macam ni..confirm sentiasa cantik..^_^

    ReplyDelete
  5. timm pun pakai cc cream hansaegae, senang, tepek yg ni pun dah cukup, xnak pakai sunblock pun xpa dah, sebab mlAs betul nk tepek krim lain..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan.. kekadang malas dah tepek sunblock.. hehe

      Delete
  6. Suka guna produk hansaegee!! Bestkan

    ReplyDelete
  7. menariknya Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature ni. mama suka produk hansaegee tapi tak penah try lagi Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐