Aduh, Gatalnya!

Aduh, Gatalnya! || Assalamualaikum! Alhamdulillah, masih bernyawa! Bulan September dah masukk tapi Nona tak hapdet pape pun untuk beberapa hari!!! Why Nonaaaa? Dah bosan ker jadi blogger picisan atau mengalami kekecewaan atau busy sangat dengan dunia??? Lol! 

Semua andaian itu tidak benarrrr! Iols sebenarnya sedang menikmati side effect lepas vaksin dos kedua..Muahahaha.. Baca sini: Settle Dos Kedua Cucuk Vaksin

Selain daripada gejala yang aku bagitau dalam entri kat atas tu, aku juga mengalamai kegatalan! Gatal apa tuuuu? Gatal tekak dan gatal mata! 

Ya, demam dah takda tapi tekak terasa gatal. Ada time gatal gila tu, non stop batuk! Kena ler makan gula gula angin bagi stop kegatalan tuu.. 

Then ada jugak haritu rasa seperti compartment kat otak dengan mata ni tak berhubung... Badan dah letih, mata pun penat tapi otak ni tak rasa nak tidur.. So bertahanlah mata aku terbukak takleh tido haritu lepas vaksin. Dapat tidur pun sekejap je..Esoknya mata sakit..

Tak lama lepastu, mata sebelah nampak merah merah.. Sah! Gatal mata! Arghhhh..Rasa nak garu mata tapi tak dapat!! So beli pulak eyemo... Titiskan beberapa kali.. Besoknya tu okay..Huhu.. 

Ada sesiapa dapat side effect macam ni ker lepas vaksin? Pastu kawan reply kat IG Stories, dia pun mata jadi merah lepas cucuk vaksin... Sobbs..Sabo jelaaa..Demi negaraku tercinta.. Nak capai endemik dan herd immunity katanyaa...

Doakan daku ye..Kata sepupu, baguslah demam lepas kena cucuk vaksin, itu tandanya sedang membina antibodi.. Fuh, baiklah!! Aku terima vaksin ni seikhlass hati ye... Hahaaa


Psst, Nona ada permintaan lain macam. Haritu suka suka je join contest kemerdekaan, so nak mintak korang sedekahkan LIKE...Boleh takkk..Haha.. 

Jemput LIKE untuk FACEBOOK POSTING SINI. Terima kasih bebanyak ye, moga dilimpahkan rezeki... Amin!






Notakaki: Risaunya pakcik dan nenek tengah sakit kat kampung tu...Hm..



17 comments:

  1. Pelik betul side effect nona ni. Haha anyway jaga diri. Dah lengkap baru pusing2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahhahaa.. Kannnn... Tapi laluinya dengan penuhh kesabarannn.. sobbssss

      Delete
  2. Done like FB...!

    token dari uyum dah otw ye.. ni tracking number : PL355742009106

    Kesan vaksin maybe lain2... semoga cepat sembuh tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yay! Thanks Like! Wahhh . Dengar token dari Uyum je teruss rasa sihat... huhu

      Delete
  3. semoga cepat baik gatal gatal tu Nona dan semoga pakcik dan nenek nona kembali sembuh. Aaaminn...

    done liked untuk nona.

    ReplyDelete
  4. risau juga ni.. nak second dose khamis ni.... huhuhu... moga gatal-gatal nona cepat sembuh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin cepat sembuh . thanks.. InshaAllah.. ok kak.. xperlu risau sangat ye.... Ok je... sekejap je effectnya..

      Delete
  5. moga segera sembuh nona! alahai sekali ade side effect pulak huhuhu

    ReplyDelete
  6. Rabia dos kedua jantung degup kencang
    Rabia makan panadol malam tu
    Alhamdulillah dh okey

    ReplyDelete
  7. setiap orang lain2 ek side effect dia..huhuhuhu..alhamdulillah da reda..

    ReplyDelete
  8. Baru tengok dkt tiktok ada seorang wanita ni lidah dia mcm kena infection effect vaksin. Kesiannya :( Saya 2nd do pun alhamdulillah tak ada effect apa2. Okiii nnti kita like okay posting tu.

    Cepat sembuh nenek dan pakcik nona dikampung. semoga baik2 sahaja

    ReplyDelete
  9. Kak nona sama macam kakak sulung saya, kesan lepas cucuk naik gatal gatal. Tapi alhamdulillah dah okeyy dahh. Moga moga cepat sembuh semuanya. Aamiin.

    ReplyDelete
  10. Pertama kali baca kesan begini selepas vaksin.

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐