Menu Simple Time Sakit Tekak

Menu Simple Time Sakit Tekak || Haritu kan aku sakit tekak, nak makan makanan berminyak memang takut lah cerita dia. Selain daripada roti dan bubur, aku telan menu ni. 

Timun, telur rebus, sosej rebus berlainan brand, nasi dan kicap! Makan gini pun berselera asalkan tak berminyak..Hahahaa..

Next, makan ni, untuk legakan sakit tekak katanya.

Ya, tips legakan sakit tekak: Makan limau kasturi bersama kicap. Kicap tu kalau takut kemasaman limau yang terlalu masam, so dapatlah cover dengan kicap..Ada manis manisnya..Kan.. 

To be honest, aku first time try dan memang it works! Aku akan guna cara ni lagi once terkena sakit tekak! Aku sedut dua tiga kali, ada pengurangan! Bersyukur gilaaa! Hehe.. 

Anyone pernah try? Petua tradisional apa lagi korang selalu follow? Tell me pleasee..Nak tahu jugak..Share ayuh!




12 comments:

  1. Perghhh tgk limau nona pegang tu dh terasa masam nya hehee even cicah kicap bole terasa masam lagi tu hehe

    ReplyDelete
  2. sllu sakit tekak mmg pakai petua ni la..
    kicap + limau kasturi.. sbb limau purut xde.. haha
    tp jd jgk..

    ReplyDelete
  3. Semoga cepat sembuhnya
    Wak kalau sakit tekak cari strepsil aje
    Limau kasturi + kicap tu pun buat juga

    ReplyDelete
  4. tu limau purut ke limau kasturi nona?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehhh salah tuliss laaaaa.. hahahaa. jap aku betulkan

      Delete
  5. CCL pun pernah cuba petua ni limau kasturi dengan kicap . Semoga cepat sihat ya

    ReplyDelete
  6. amboiii menu sakit tekak depa. sedapnyaaaaaa
    Saya pernah juga try tapi tak berhasil dengan saya hehe

    ReplyDelete
  7. Sesekali makan menu pantang. Nikmat juga. Tak pernah lagi cuba petua tu. Tak dapat bayangkan kemasaman limau tu. even cover dengan kicap pun rasa masam juga. huhu

    ReplyDelete
  8. Moga moga cepat sembuh kak nona! Sakit tekak biasa saya makan strepsils je, ke sakit tekak macam mana tuuuu hehehe

    ReplyDelete
  9. belum pernah cuba lagi tips limau+kicap tu utk sakit tekak.

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐