Aku Mohon Doa Kalian.....

Aku Mohon Doa Kalian... || Bernyawa? Alhamdulillah. Bernyawa tapi dalam kesakitan dan kepedihan? Tetap Alhamdulillah, syukur ya Allah~

Harini Nona nak mintak doa dari korang... tolong doakan Nona dan adik agar sembuh dari Covid 19. Bagi yang mengikuti perkembangan kami kat sosial media, confirm pernah nampak status berkaitan tu. .

Errr.. Kami disahkan POSITIF COVID 19 AKHIRNYA! Jantung berdegup laju masa tahu keputusan tu...Nurse pass result: POSITIF CORONAVIRUS.

MashaAllah...takut yakmat! Tapi nurse tu relaks pakai mask dan apron, takdelah pakai suit putih tu...Maybe sekejap aje kan bertembung. 

Sebenarnya, aku confident result swab tu Negatif sebab dah lap hidung semua, kasik hembus sampai kering takda hingus, tinggal angin je...Haha..Tapi dah kata virus tu ada, tetaplah ada jugak...Sobbbsss! Akhirnya aku terkena beb! Hmmmm.. 

Harini hari keempat kuarantin, ada rasa mengah sekarang, tapi so far okay oxygen dan heartbeat. Batuk dan kahak still ado. Deria bau dah ada jugak..Awal awal tu takda deria bau. Phewww!!! COVID IS REAL! 


Terbaca komen someone kat posting sorang influencer ni,

BUKAN UJIAN KITA YANG BESAR,
TAPI
IMAN KITA YANG KECIL 

Jujur ye! Memang rasa lemah, sedih giler, down, takut mati semua ada...Virus dah ada dalam badan kott!! Bagi semangat pun, tetap risau semula. Tapi tetap berdoa agar tenang hadapi semuanya...Aku tak tengok video orang mati sebab Covid semua...(Setelah kisah arwah Siti Sarah tu) Untuk elak anxiety.. Semua orang sudah tentu berbeza journeynya... Betul tak?? 

So harini, nak mohon doa kalian, tolong doakan kesembuhan saya dan adik. I love you all! I love my blog too..Tibberrr! Terima kasih yang doakan bebaik ye! 

Stay safe dan sihat selalu!!!













Notahati: Rindulah nak jalan jalan kat bukit lelayang Pasir Gudang tuh! Err... Takpelah, jalan jalan blog orang lain jela time kuarantin ni...Hoho!




28 comments:

  1. Allah!! Take care Nona..
    Sentiasa be positif.. Kuatkan semangat selalu k..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks... Ya... Positive Corona, need positive mind...Lorh

      Delete
  2. Allahu...Terus kuat ye nona melawan virus. Semoga cepat sembuh dan habis kuarantin. Aaminn...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin.. Terima Kasih Banyak yer .. Harap sangat cepat sembuh ni.. Sobbbssd

      Delete
  3. Semoga terus kuat dan keep positif mind nona dan adiknya. Allah uji sebab sayang. Sakit itu penghapusan dosa. :) Semoga cepat sembuh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih. Betul.. Dia sayang kita.. Kan.. Amin doanya..

      Delete
  4. Ya Allah terkejut. Lama tidak masuk sini.
    Insya Allah akan doakan khas untuk Nona.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih banyak yeee.. Amin.. Ya Allah.. syukur doakan khas.. Terima kasihh...

      Delete
  5. terus kuatkan semangat kau okayy nona ! Insyallah ❤️❤️ doa yang baik3..

    ReplyDelete
  6. Allahuakbar. Terkejut sangat baca ni nona. Semoga cepat sembuh nona dan adik. Ada tips dari bekas2 pesakit covid. Mind set kena always positive ,fikir yang baik2 happy2 dan jangan fikir bukan2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baik.. tengah amalkan tu.. terima kasih ye... Baru semangat nak balas komen komen orang ni.. huhu.. Setelah lapan hari kuarantin

      Delete
  7. Semoga Allah kurniai kesembuhan dan keafiaran buat Nona berdua
    Bertabahlah menghadapi ujian ini

    ReplyDelete
  8. Take care, be positive dan elakkan daripada baca atau tengok benda benda yang negatif dan boleh mengundang anxiety. Semoga cepat sembuh. Aamiin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thankssss.. take care too.. Baik.. Elak baca semua yang undang negativiti.. Amin doanya

      Delete
  9. kena jga emosi insyaallah ok
    doa semoga diberi kesembuhan. aaminn
    ujian dari Allah

    ReplyDelete
  10. Allah uji kerana ada hikmahNya..bersabar kita kala hadapi ujian..

    ReplyDelete
  11. Semoga cepat sembuh non. Stay positive ok ❤️

    ReplyDelete
  12. Allah ya Allah, moga moga selamat semuanya kak. Semoga cepat cepat sihat ya. Stay positive dan stay strong! :)

    ReplyDelete
  13. Semoga Allah kurniakan kesembuhan buat Nona dan adik.
    Juga dikurniakan ketabahan hati melalui ujian dari-Nya.

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐