Sunday : Random Photo of Food

Random Photo of Food || Alhamdulillah, syukur atas segala nikmat. So, seperti biasa, sebelum nak buang beberapa gambar falam handphone ni, kita simpan buat kenangan kat sini.. Boleh je simpan kat Facebokk ke apa, kan..tapi nak simpan sini untuk sharing info.. Kalau ada yang mencari..Kan..


#1  Tausapiah 

Kata si penjual, ini one of Chinese food. Tapi sebenanrnya, ianya biskut yang diisi dengan kacang merah..Hihi.. Aku suka..kalau tak suka kacang merah, sorry la eh...



Kalau orang Masai nak, cari je kat deret berhadapan Watson atau Public bank Seri Alam tu...


#2 Nasi Briyani Kambing Gam Murah

Haritu balik kampung, singgah makan nasi briyani kambing gam kat medan selera area Parit Sulong tu.. 4 orang makan...sesekali makan dalam dulang..ikut sunnah gitu... RM40+ harga, siap air satu jug tau..



#3 Ais Krim Gulung

First time rasa aiskrim yang digulung..Meskipun dah banyak kali ada kat food festival thai sebelum Covid melanda dulu, tapi tetap tak try..Sebab macam mahal rasanya masatu..Hihi..Now, dapat merasa jugak..Kat Dataran Penggaram..sebelum PKPB kat Johor haritu...Hmm...Tak tahu bila nak berakhir Covid ni ekk..Hmmmmm


    RM 6 sebekas..and ada banyak perisa tau
Aiskrim Gulung Oreo

Pilih perisa biashe biashee aje...



#4. Ayam Malatop Marrybrown

Nak rasa meletop sangat ke camana..Oh, dia masin masin pedas..tapi not very spicy...Sedap sedap kat lidah la..Hehe




#5 Set Bebola Blackpepper

Kantin tempat kerja aku ni pun ada buat western food tau..tapi mini pack camni je ha..Untuk dijual..Lembut rasa bebola tu, tak liat..Kalau liat, memang taknak dah rasaaa..




#6  Tart Telur WIN WIN

Ini driver tanker tempat kerja aku bagi, dapat from customer yang ambil barang dengan kilang aku.. Sedapnyaaa..tapi dorang export pergi Singapore je..Sobss...Tapi tak try cari..maybe ada kat mall or supermarket..tapi tak pernah nampak lagi..Uhuk..Banyak TAPI kan! 




Sekian saja...total damage? Lol..Hahaha..
Ini aku telan..time tertentu aje..Bukan sepanjang masa dan hari hari yer...Walaubagaimanapun, berat nak naik balik dah ni...Standby!


9 comments:

  1. sukanya tengok aiskrim gulung tu :D

    ReplyDelete
  2. Tak pernah makan Tausapiah. Memang murah nasi beriani dengan portion banyak camtu. Sedapnya aiskrim gulung! Ayam malatop tak pernah cuba. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sodapppp! Hehe.. Try ler Tausapiah tu... briyani tu pun ngammm jugak... haaa.. try tau nanti ayam malatop Marrybrown.. sementara edition masih adoo.. Hehhee

      Delete
    2. Nak beli online takut rosak. kalau jumpa kita beli okay. Harap masih ada lah bila nak ke MB tu :)

      Delete
  3. Oitt ni semua menu makanan sebelum ko diet ek Non hehehehe...sekarang ko makan ke tu semua.. ko kan diet kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh, makan semua ni lah baru baru ni cuma hari dan ada masanya tu...waktu yang berbeza... Sy diet tak ketat dah skrg.. ahahhahaa

      Delete
  4. fuh telan air liur tengak semua gambo ni

    ReplyDelete
  5. apa pun semua sedap.. kalau tak jaga haha penyakit dtg

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐