Pertama Kali Try Minum 'Bubblebee Shuib Sepahtu' Cawangan Masai, Johor

Pertama Kali Minum 'Bubblebee Shuib Sepahtu' di cawangan Masai, Johor || Alhamdulillah. Masih bernyawa. So, sempena mengakhiri bulan November, aku pun nak try minuman Bubble bee yang diasaskan oleh Shuib Sepahtu... Cawangan baru dibuka di Masai. Dekat sangat dengan rumah, dalam 5 minit macamtu je memang sampai. Tapi aku bukanlah peminat madu, jadi selepas beberapa minggu, barulah teringin nak try.

Yeah, manis seperti senyuman aku! Gituh!

Tak perasan pulak yang satu lagi cawan tu tak pandang kamera sangat. Ceyt... 

Sekarang dah boleh buat pembelian melalui Food Panda, tapi sebab aku time tu ada hal kat kawasan situ, maka aku pun singgah la sementara menunggu urusan selesai..

Ok, jom tengok dedekat, apa aku borong....

This one is Golden Series Ice Cream

Aku borong tiga cawan jee...

Diamond Pearl Honey Milk, Honey Milk with Black Pearl 

dan Golden Series Ice Cream!

Tak sabar nak ngap weh! Tapi tahan jap, sebab nak bergambar punya pasal!

Masuk masuk je, dorang akan welcome kita dengan ramah tau...
Macam kat restoran K Fry tuu.Tapi ni versi orang Melayu.

Simple and Clean!

Camana rupa minuman yang hot selling tu?
Nah...... Golden Series Ice Cream!
Sedap? Of course la nok! 
Madu keping+boba+aiskrim vanilla+cornflakes. 4 kali manis gituh!


Madu kepingnya saiz camni tau.. 
Ye, ramai dah makan dan review, i nak tepek jugak.HAHAHA

RM13.90

Nyaman betul bila suap masuk mulut dan perut! Gaul sebati, confirm sedapp yakmat! Okayh, tak sakit tekak..sebab madu dah dicampur semua benda tu.Aku kurang minat kalau minum madu sahaja..sebab selalu sakit tekak.Hadoi...

Yang ni, boleh go dan go lagi..sedap sangat..Tapi kalau tak gaul semua, rasanya tak kick nau la..Hoho..

RM11.90

Diamond Pearl Honey Milk & Honey Milk with Black Pearl

Aku sukaaa susu madu dengan pearl hitam..maybe sebab lagi manis dari diamond pearl tu..Tapi both sedap aje, hampir sama rasanya... Pearl je berbeza rasanya....untuk tekak aku la... 

Ada je perisa lain..Matcha, Chocolate Brownies..cuma harini mood nak MADU, HONEYBEE gituh..Kah kah!

Sementara menunggu tu..Hihu..Muka tak sabar!


Waktu Operasi :
10 am-10 pm setiap hari
Untuk hari Jumaat, jam 1pm-2.30 PM berhenti operasi untuk beri laluan solat Jumaat.

Ini adalah maklumat yang tertera pada pintu kedai ni.

See, sentiasa ramai, ada je yang walk in dan take away

Lokasi memang strategik sebab berhadapan dengan bank BSN, Pasaraya Sakan, 7-Eleven, Bengkel kereta dan banyak lagi kedai kedai termasuk kedai makan.. 


ALAMAT 
MASAI JOHOR. GROUND FLOOR (PTD 156724), NO.12 , JALAN SURIA 7, BANDAR SERI ALAM, 81750 MASAI, JOHOR BAHRU, JOHOR



13 comments:

  1. Belum rasa nak pi beli lagi... sebab ku tengok macam kemanisan nauu lerr...

    ReplyDelete
  2. bestnya dah cuba rasa. Kita belum merasa lagi awak..

    ReplyDelete
  3. Tak rasa lagi.. Tunggu PKP kat parit buntar habis nanti nak terjah pi beli.

    ReplyDelete
  4. Nice...boleh lah mkn wat rasa² kn nona..😋😋

    ReplyDelete
  5. kita baru rasa yang aiskrim dia tu, nak beli airnya mahal bebenor, dapat 2 tealive hahaha

    ReplyDelete
  6. It is not easy to achieve this heavier task without full information. You have come to the position of highest Call Girls in Connaught Place contributor. You can find all the information concerning your short but difficult question of how to find Escort in Connaught Place of India. We don’t especially care for spending time doing mundane activities just to keep them happy, and succumbing to their demands on a frequent basis. If this sounds like you we understand your pain and it is for this reason that we have some of the finest escorts in all the Hotels Service by Call Girls in Connaught Place to take very good care of you.

    ReplyDelete
  7. Di cawangan ni ade bhat cod ke...

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐