Jom Lunch dengan Set Ayam Mantul Food Degil Erny

Lunch dengan Set Ayam Mantul Food Degil Erny ||Alhamdulillah dengan segala nikmat. Ini kisah lunch Ahad lepas...aku teringin makan pedas... tapi malas nak pergi jauh jauh.. So sinilah tempat sesuai untuk aku.. dalam seminit dua je dah sampai! Fuhhh, dekat gila lah ngan rumah..Kedai baru ni..memang lama dah aim..tapi tak singgah singgah..Tengok instagram pun macam dah dikenal ramai jugak..

Ini namanya ayam mantul!
 Aku pilih set ayam mantul behtul! Hahaha..

Kat bawah ialah antara set yang ada tau.. Kecur liur tengok semuanyaa.. 


Jom Close Up, dan tengok apa ada dalam satu set yang mantul ni..

Padu! Cili banyak sungguh weh!
Seram jugak tengok memula tuh..

Ayam Mantul yang memang awesome! Bersama salad.. Cute je dulang yang digunakan..

Selain ayam mantul, dalam set ni terdapat jugak telur goreng bersama sup dan juga nasi putih

Nasi tersorok bawah telur goreng itu..
Bekas sup pun comel


Lengkap satu set memuaskan tekak dan perut saya!
Hehe..

Jujur, berair hidungku makan ayam mantul tu woi!
Tak boleh nak cakap kesedapan dan kepedasannya tu ..Merah muka aku macam menahan marah gayanya.... Hahahahaha .. Sup ada rasa, telur macam biasa...Overall, sedap semuanyaaaa..

Mujur dorang pasang bunyi selawat kat kedai .. Fuh, hampir nak termaki dek kepedasannyaa yang dahsyat nih..Hahahaa 

Memang 'degil' amat lah sambalnyaaaa...Silalah merasainyaa jugak yer..KAH!

Ini design kat dalam.
Not bad..Sebelah kedai ni ada kedai car wash. Jadi sambil menunggu, sambil makan..Ha gituu...



Ini gambaran luar kedai..
Oh ya! Berdepan dengan kedai ni pula..ada bazar karat time malam...Bolehlah singgah ke sana pulak..selepas perut kenyang senang hati..Hehe...


FOOD DEGIL ERNY

Waktu Operasi: 12 tengahari sampai 11 malam

Alamat :

No 14, Jalan Meranti 5, 
Taman Rinting, Masai, Johor






Notahati: Syukur, tak sakit perut yang melampau lepas makan set ni...Tak tertelan semua biji cili tuh.. Huhu

5 comments:

  1. Replies
    1. Kan.. boleh mkn gini.. tapi jgn selalu sgt sebab bijik tu kn... kne make sure mkn tu hancur lumat. mhihi

      Delete
  2. Uitt mesti pedas memantul2 kan.. Sis xberani takut terkeluar buasir 😅

    ReplyDelete
  3. Fuhh mesti sedap gila ayam ni. Unik betul nama kedai ni ye. degil macamana agaknya tu

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐