Salam 1 November 2020!

 Salam 1 November 2020 || Hi, Welcome November!!! Hehe.. Jarang aku buat entri menyambut kedatangan bulan baru...melainkan ada something or special things.  Aku ingat lagi last year aku berazam nak turunkan berat badan sebelum birthday 08/03/20....

So, start dari 1/11/19 aku mulakan langkah serta plan baik baik.. Hehe.. Kalau korang tengok kat IG aku tu, ada part 'Highlight', dan tajuknya 'Gemok eh'.. Itulah perjalanan aku, dan turun naik untuk berada di landasan yang benar serta semangat yang tak lumpuh.. 

Setelah hampir setahun, dengan diet turun naik dan tak menentu, dapatlah kekalkan berat ..Hanya kuat jiwa sampai 17kg turun... dan now maintain je..Mengah jugak nak turun berat lagi..sebab aku tak tukar cara yang lebih bomb.. Masih di fasa yang sama cuma lebihkan workout.. Makan pun banyak cheat day je..LOL...


1/11/19 sehingga 1/11/20


Benda ni antara dua tau..sama ada kau nak 80% jaga makan, 20% workout, or terbalik ..or kedua duanya sama rata.. Awal tiga bulan dulu memang aku jaga makan aje..workout kurang sebab badan masihhhh berat nok! Then slow slow kita cuba..Now, aku suka terkinja kinja walaupun lambat balik dari kerja...Pasang lagu dan gerakkan body! Weehuu!


ANDA MAMPU MENGUBAHNYA!
KAN!!!


Soalan yang selalu aku dapat, kenapa Nona nak kurus? Kenapa sekarang dah kurus sikit? Itu aku cerita nanti kalau betul betul dah dapat berat ideal (Sekiranya mampu dan kuat semangat lahh..hahahaha)

Semoga November ini baik baik saja dan hapuslah wabak paling bahaya dalam dunia ni...AMIN




24 comments:

  1. Waa..amanzingnya nona..dapat turunkan 17kg..good job sangat. Sisyat pun dah kelaut dalam juga diet & exercise..kena mula semula ni 😅

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takuad semangat dah sekarang.. adoi.. hanya mmapu cuba untuk maintain kan aje.. Xpe sis yat, mulakan semula.. hehe.. kuatkan semangat..

      Delete
  2. wow non, kau dah kurus. cantiknyaaaa. aku pula makin kembang hahhaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahahaha.. mashehhh... kembang sihat takpa der...

      Delete
  3. Gud job nona..semoga terus bersemngat utk capai target yg di ingini..aaminn🤲

    ReplyDelete
  4. Hehe... Thank youuu... Yeah.. semoga bersemangat lah harapnyaaaa.. kah!

    ReplyDelete
  5. wahhhhhh bagusnyaaa... ekin pun nak start jaga badan tapi bila part nak workout tu.. tak kuatnyaaaa nak exercise setiap hari... huaaaaaa bagusnya kak nona berjaya turunkan 17kg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Actually.. dlm masa 3 bulan plus je dh leh dapat berattu.. hihi.. Maintain nk ssmpai setahun tu seram ui

      Delete
  6. Inspirasi ni. Kak PC ni makin melayang-layang motivasi nak dapat berat bada ideal.

    ReplyDelete
  7. Fuh,, nampak perbezaannya di situ. Keep going Nona, moga terus kekal berat badan ideal. Badan sehat otak cergas. pHew~ seronok pulak tengok orang kurus. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq bagi semangat... mmg dh kurang sikit smgt ni.. tuhla memerlukannyaaaa skrg... hihi.. suka kan.. apatah lg diri sendiri.. phewww

      Delete
  8. kurus untuk DIRI kau sendiri .. ingat pesan aku ni .. Kau buat sebab kau sayang diri kauu ... jgn ikut org .. faham diri kau ... Always2 love yourself ... kau akan lebih semangat sebab kau buat diri kau sendiri ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baiklah.. i love myself.. Thanks for reminder...

      Delete
  9. Wawawaa Nonn, bagus Nonn...nnanti datang uma Sis tau, kita pi makan Madibest hahahahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan.. ahaahahs.. bolehla.. cheat day.. kah!

      Delete
  10. Ni bukun kurus sikit ni. Kurus banyak giler.

    Tahniah.. harap dikekalkan.. kita nak kurus sebab nak sihat. Bnak cantik tu jatuh no 3, 4 la.kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, nak kurus untuk sendiri sihat actually...

      Delete
  11. fuiyooooo tahniah non.. semoga terus istiqomah demi kesihatan..

    ReplyDelete
  12. wow! Jauh beza setahun yang lepas. Tahniah! Semoga sihat selalu okay :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin.. betul tu, dah kurus pun nak kekal sihat gak. kan.. hm.. harap istiqamah la ni... doakan tau .. tq

      Delete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐