Bagaimana Nak Elak Pacat Hinggap Ke Kulit Semasa Hiking?

Bagaimana Nak Elak Pacat Hinggap Ke Kulit Semasa Hiking? || Aku scroll Facebook baru-baru ni dan ternampak soalann ni lalu kat wall. Aku tertarik dengannya sebab aku pun seram geli geli jugak dengan pacat. Kenangan masuk hutan malam-malam, balik nak mandi tu nampak kaki dah berdarah-darah..Lol... Padahal masatu confirm dah masukkan hujung seluar ke dalam stokin, ngam ngam semuanya lah, tapi tetap ado jugak dia menghisapppp~ KENANGAN INDAH MESKIPUN MENYERAMKAN

Nasib baik dia turun bila dah kenyang tu....aku tak dapat bayangkan kalau masuk ke tempat sulit.. Tu je yang seram..HAHAHAH. Weh, ini tidak kelakar, ini serious!! So, kita kena kumpul data! Untuk preparation kalau kena masuk hutan..KAN! Segala info dari komen mereka kat page tu. I cuma share untuk tatapan bersama tau!






Yang bawah ni bikin aku excited bila disebut kat Shopeee! 
Kihkihkih!







Yang bawah ni, seram...ada 10 ekor sedang naik kat badan awak!
Meremang bulu roma kita!




Yang bawah ni, barangnya aku ada..mudah jugak. Hehe~




Mostly mereka sebut tentang tembakau dan spray Bygon tu. Ada cara yang jimat, ada yang mahal sungguh, dan aku tetap teruja dengan beli barangan kat Shopee tuh. Hehee~ So, next kalau mendaki di tempat yang agak-agak ada pacat, semestinya aku nak try petua yang diberikan. Cuma serba salah jugak nak guna spray tu...Kalau boleh, nak elak dari terkena spray-spray racun serangga kat kulit sendiri. Huhu... 

Anyone rajin mendaki gunung dan merentas hutan? Atau sesiapa pernah mendaki di tempat berpacat? Korang buat macam mana? Sama tips jugak ker? Mana satu pilihan? Jangan sebut 'STAY HOME' or JARAKKAN DIRI 1 METER dengan PACAT okayhh!!


Gunung Lambak, Kluang, Johor
Ini kisah dua tahun lepas yang sangat best.... 
Baca  DI SINI 















Notahati : Rindulah nak hiking tempat tinggi.........
 

4 comments:

  1. haishhhh La nonnn.. geli La aku dengan pacat ni. baca pun dah seram sejuk leher ni

    ReplyDelete
  2. hahahah. kite selalu hiking, pakai stoking tinggi2. bio pacat tak dapat gigit. tapi bila dia menggedik mSuk kasut, i is stress

    ReplyDelete
  3. macam macam tips ada. so far hiking tak pernah lagi pergi tempat yang ada pacat. kalau pergi boleh lah guna tips yang ada tu kan.

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐