Lirik Lagu 'Chikadun' Nyanyian Floor 88

Lirik Lagu 'Chikadun' Nyanyian Floor 88 || Banyak kali dah aku dengar lagu ni di corong radio. Rancak! Memula ingatkan lagu lama, sebab ada lirik berbunyi keladi we we... Tapi kenapa lirik lain maciam...

'Ehhhh..'

Rupanya lagu baru si Floor 88 lah. Hehe.. Suka plak rentak camni...

Aku terbaca kat description klip muzik diorang pasal kerjasama mereka dengan agensi antidadah tentang lagu Chikadun ni..Wow!


Nah, lirik lagu dapat dari Mr Google :

Penyanyi : Floor 88

Lirik       : Achoy Floor 88

Tajuk     : Chikadun



Anak Pak Pandir

Dia pulang balik rumah

Dia sangat rajin cita-cita jadi profesor

Duk belakang rumah dengan kawan-kawan dia


Pergi ke bulan bukan pakai roket NASA

Lain di ajar lain pulak yang dia bawa

Salah sendiri cikgu pula yang ditampar

Dulu mata satu kini jadi mata tiga


Kau yang jadi hantu lain pula yang te te tu la la lar.

Zaman aku getah paip tali pinggang

Zaman kamu surat layang duit terbang

Ada kata ikut kawan itu confirm perangai syaitan


Pilih bukan bukan duduk Tanjung Rambutan

Tan tan tut eh keladi we we

Kau dah tersedut confirm melayang kepala

Hisap rokok eh tembakau Cina


Salah kome orang yang lain pun kena


Ikan kekek eh mak iloi iloi

Baru kau terpekik padan muka kau terkantoi

Jentik-jentik mandi dalam Kolam


Ingat adik-adik jangan buat macam macam

Kap kun kap masuk pintu keluar tingkap


Zaman aku getah paip tali pinggang

Zaman kamu surat layang duit terbang

Ada kata ikut kawan itu confirm perangai syaitan


Pilih bukan bukan duduk Tanjung Rambutan

Tan tan tut eh keladi we we

kau dah tersedut confirm melayang kepala

Hisap rokok eh tembakau Cina


Salah kome orang yang lain pun kena

Ikan kekek eh mak iloi iloi

Baru kau terpekik padan muka kau terkantoi

Jentik-jentik mandi dalam Kolam


Ingat adik-adik jangan buat macam macam

kap kun kap masuk pintu keluar tingkap


 ========================

Senang nak follow nyanyi! Lompat bintang sambil dengar lagu ni pun best!! Jemput SOUND ON! Hiks ~



5 comments:

  1. suka maksud yang disampaikan berbaur nasihat . catchy juga saya baru dgr tadi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, ada nasihat gitu... perli perli sikit.. hehehe

      Delete
  2. eh..dah ada lagu batu ye bebudak tingkat 88 ni (anak sisyat panggil)..haha
    kekanak kat rumah ni minat sangat dengan floor88 ni..kang nak suruh layan :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wow.. panggilan jadi tingkat pong bolehhhh.. hahahahaa.. ye.. lagu baru... eh, sedappp! hehee

      Delete
  3. kretip.. suka tngk MV depa and lagu2 depa catchy..
    seronok hehe..

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐