Ini Kisah Tentang CisTartDibot by Ovenlicious.eyrin

Order Cheese Tart by Ovenlicious.eyrin || Syukur masih bernyawa. Masih dapat surprisekan orang dan sebagainya. Nah, ini kisah haritu, di samping kelucuan, terselit benda bahaya! Aku buat tempahan sehari sebelum event. Buat pengetahuan, ini untuk diberi kepada pengerusi JDT Blogger tau sempena birthday.. dan jugak untuk family aku....Macam-macam idea yang datang tapi at the end, aku stick pada satu design aje selepas tukar macam-macam...Yela, kita ada bajet tertentu kan..... So dengan bahagianya..aku confirm order lah kan..

Nak dijadikan cerita, aku terkejut keesokan harinya....Aduh, nak gelak dulu jap....Boleh tak? HAHAHAAA.. Aku nak start dengan cerita LUCU dulu!!!! Tak tahu la bagi korang, lawak atau menggeramkan....Hm...Hmm

My request is this theme...Kenapa macam comot? 
Baca sampai akhir kisah ini..

Ok, berbalik pada kisah lucu... 

Tema:  IT DAN MEDIA
Wajib ada huruf B for Blogger tuh tau! 
Reminder sangat~

Pada hari kejadian :

FIRST SOALAN aku tanya, mana tulisan HAPPY BIRTHDAY ekkk?
Aku rasa macam dah request...Confirm....

Pastu aku tengok balik whatsap conversation tuh...

Huish, iye Nona.....kau memang ada request tapi tu masa conversation awal awal sebelum tukar-tukar tema dekorasi... (Tepuk dahi dan bercakap dengan diri sendiri)

Rupanyaaaaa, bila tengok ayat last aku confirmkan tu...
TAK ADA pun perkataan HAPPY BIRTHDAY wehh...!!!!! 

Duh, salah sendiri...kan...??!! Seller tu pun mesti pening aku tuko-tuko..Hikss..
 
Sebab mulanya design nih untuk ayat dan perisa cheese tart yang lain.. Perisa lain tu pulak, topping berbeza, yang mana tak sesuai untuk dibuat decoration camnih..Adoi! Bila dah tukar punya tukar, tema dekorasi lain, ayat lain....  Hujung-hujung terus takda ayat tuh! Wakakaka.. Boleh pula tak perasan oiiii!  Malu nok!! MAAF SIS LIN! MAAF! Cuai pulak sayaaa~

10 biji untuk set mini pack- RM15
Jika ada dekorasi seperti yang aku request, kena tambah RM5. Ha, gituhhh!

Perisa Nutella dan Blueberry

Tapi, in case nak beli pek besar (25biji), ada jugak..

Next, aku beli yang bertopping perisa Pandan Gula Melaka dan Magnum Choc. 
Ini yang tak boleh buat deko-deko atas tuh..HAHAHAH. Topping pun dah penuh woi!


Overall, sedap, dan tidak terlalu manis pun....shellnya pula agak lembut...

Bagi aku, okay jer..
Ada orang suka kalau cengkerang tu keras sikit...tak lembut sangat...Tapi bukan keras takleh makan tuhhh! Ar...pening~ HAHHAHA


Orang Pasir Gudang yang berhampiran, kalau berminat:
PM EYRIN-  011-21020270


WEH, APA KISAH BAHAYA?

Masa aku rushing drive nak pergi event, tiba-tiba aku tertekan break emergency, sebab hampir terlepas stesyen pam minyak! Then segala cheese tart yang comel nih terjatuh dari pangkuan tempat duduk sebelah aku tuh! That's why....nampak comot sikit kejadiannya....Risau terjadi lagi, maka aku cecepat snap lepas dah berhenti kereta......Hm, SADIS!

Nasib takda kenderaan lain kat belakang. Can't imagine ah! Kalau bawak kek untuk event lebih penting lagi nih, seperti kek majlis tunang atau apa, bahaya weh! Buruk tak memasal!!

Memula memang segan nak bagi, tapi sebab fikir ada hadiah lain dan aku dah sesiap label 'HAPPY BIRTHDAY', maka aku pass jugak lah kepada birthday girl itu. KAH!

TABUNG KEBAJIKAN
Konsep hadiah ni...
Uhuk! Gurau jer!


Siapa ek sis Lin nih?

Blogger Sis Lin yang di tengah tuh... 
(Klik Namanya kalau nak terjah blog beliau yang popularrrrr tuhh! 
Berjuta views kau! Moga terus bahagia ye sis Lin...AMIN

ERR, Gambar 2018 
Berisi behtul saya time nih! HAHAHAAA















Notakaki: Moga tak cuai lagi ah next time









4 comments:

  1. Hahahaha... comot pun takpe Non, ikhlas tu yang penting..
    Sedap juga cheesetartnya, anak makan balik tu..
    Makaseh bebanyak Non atas ingatannya..

    ReplyDelete
  2. Cute cheestart tu ada deko deko social media. Takpe Nona, yang penting keikhlasan tu :)

    ReplyDelete
  3. aku dpt byg cm mner kau break tuhh non 不不不不不不不不

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn. bahaya wehh.. wehhh.. ko gelak weyyyyy

      Delete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐