Semuanya Lazat Dalam Menu 'International Buffet' Di Cafe BLD, Renaissance Hotel, JB

Enak-Enak Menu International Buffet Di Cafe BLD, Renaissance Hotel, JB || Alhamdulillah, masih bernyawa..meskipun kes Covid terlalu mendadak sejak dua tiga harini..S t r e s s  Kan...Hm..Disebabkan stress, aku cari tempat makan ler.....Untuk makan puas puas, kurangkan stress gituh!

I am happy with foods here!
Manis manis macam tuan blog!

So, ke sinilah daku pada hari Jumaat, 20/11/20 yang lalu.. Makan dengan mengikut S.O.P tau... 


Ada lebih daripada 100 hidangan yang berkonsepkan international menu.. Yang dimaksudkan dengan international, semestinya termasuk Makanan Melayu, Indian, Chinese, Western, Japan dan banyakkkkkkk lagi ui..

Jom sesama cuci mata, tengok semua menu yang tersedia dengan harga yang sangat berbaloi baloi weh :


#1. Beef Jambalaya Rice 



#2  Seafood Aglio Olio


#3  Corn On Cob


#4  Sweet Potato


#5 Baker Oyster



#6 Oven Baked Seabass


#7 Jerra Rice


#8 Aloo Gobi



#9 Malabar Fish Curry 


Full Set Indian dishes! Hihi..




#10 Beef Brisket, Beef Striploin, Roasted BBQ Lamb




Sedap sangat Roasted BBQ Lamb ni...Huhuu..Tak puas makan!

#11 Sate


#12 Nasi Briyani Kambing



#13 Noodle Station



#14 Chicken Rice Roasted



#15  Paru Kicap Berempah


#16 Goreng-goreng

Ada ayam, udang, dan banyaklah...

Tapi terasa nak benda lain pulak?
Jom try menu bawah ni ye..

#17 Salad


#18 Ice on Seafood

Pergh, fresh gila! Memang sihat betul nih! Makan sampai puas!

Next, tekak terasa nak benda lain lagi?


#19 Rojak Buah dan Gado gado



#20 Dim Sum



#21  Sushi



#22 California Roll


No 22 nih sedap! Cukup rasa dan menyelerakan!

Perghhh, segala-galanya ada lah...Memang ngam dengan tekak....Perut pun puass!

Diulang lagi: Lebih 100 menu untuk para pelanggan dengan harga berpatutan.

#23 Coleslow and the gang


#24  Dessert : Chocolate Fountain


#25 Dessert : Puddings and Cakes



Nama dessert ni ialah Watermelon Rambutan Mousse!  2 in 1 kau! So aku makan pun mestilah ngappp semuanya sekaligus..Bahahaha

Ok, jomlah tengok apa yang dah masuk ke dalam perut aku! Ini beberapa menu sahaja tau, belum campur dengan nasi dan desserts lain yang aku telan..Kah, kahhh....Kalau tengok, boleh geleng kepala aje...

Gabungan seafood aglio oilo bersama udang yang disalut oatmeal...Sedap sangat! Time ni memang dah lapar gila...Aku sangat suka aglio olio kat sini, tak hanyir!

NEXT,

Baked Oyster with the lamb and beef! Mantap!

NEXT

With sushi and the gang..



Buah before ngap segala benda di atas. Yes, ada ruangan for buah buahan segar  dan jugak ABC tau! 


#26 Kek Durian
Bukan sahaja cantik tapi juga sedap!

Rasa durian yang sangat memikat hati!
Kek ni cuma ada setiap hari Jumaat dan Sabtu, selepas jam 8 Malam sahaja 

Konklusinya, semuaaaaanya menepati citarasa seketul Nona! Kurang sikit stress bila dah telan macam macam...Yang pedas, manis, berlemak, semua kita masuk dalam perut! Hihi..

Book meja korang now via 

http://bit.ly/TableAppCafeBLD and save up to 20% 

atau


(50% off for children aged 6 to 12 years old)

𝐃𝐈𝐍𝐍𝐄𝐑 | 𝟔.3𝟎𝐩𝐦 𝐭𝐨 𝟗.3𝟎𝐩𝐦
Friday and Saturday at RM88 nett
Sunday to Thursday at RM70 nett

𝐋𝐔𝐍𝐂𝐇 | 𝟏𝟐.𝟎𝟎𝐩𝐦 𝐭𝐨 𝟑.𝟎𝟎𝐩𝐦
Daily at RM58 nett


Confirm tak menyesal pilih sini untuk ber ME Time or Bonding Time okayh! Sambil Makan, Sambil borak, sambil mengeratkan hubungan sesama manusia...Barulah tak boring! 

CEPAT TRY!












6 comments:

  1. sedapnya.penuh dengan protein..Hhahah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Whoaaa.. gaya mcm kuat amek protein dalam kehidupan seharian nih.. hehehe

      Delete
  2. Gile tak lazat, punyalah banyak menu macam ni, puashati makan kan Nonnn... lupakan dietmu..

    ReplyDelete
  3. uuish kita scroll2 cuci mata tengok hidangan2 yang ada..
    lapaq haih tetiba..

    ReplyDelete
  4. yeeeeeee lamb tu sedap gilerrrrrrrrrr

    ReplyDelete
  5. Pilihan hidangan yang sangat menarik dan melazatkan of course!

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐