Mengapa Rasulullah S.A.W jarang Sakit

Mengapa Rasulullah Jarang Sakit || Alhamdulillah, masih boleh hirup udara, walaupun dalam musim pandemik Covid 19. Moga kita sentiasa dihindari dari penyakit penyakit berbahaya...dan dijauhkan dari Covid 19. Buat yang dah jatuh sakit, moga sembuh. Allah beri ujian..Sobbs..

Ok, saja share post ni...Cuba untuk ikut mana yang termampu.Sebagai manusia yang tak sempurna, pasti tak boleh nak ikut kesemuanya tapi sentiasa ada rasa ingin mencuba..Kan.



8 comments:

  1. selain sunnah yang terbaik yang diamalkan...Baginda sentiasa menyerahkan diri kepada Allah.
    Semoga kita semua mendapat safaat dari baginda kelak, amin

    ReplyDelete
  2. Ada banyak sunnah Rasullullah kita boleh ikut, tapi biasanya sangat susah nak istiqamah. Allahu

    ReplyDelete
  3. Semoga kita dapat amalkan sunnah Rasulullah dan istiqomah. InshaAllah...

    ReplyDelete
  4. thank you berkongsi..... klu ikut ni smua pun good health for diet kan

    ReplyDelete
  5. Ya akan cuba apa Rasulullah buat. Mana yang mampu.

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐