Perap Ayam Bakar Dengan Rempah Perap Frozen Shilanal

Perap Ayam Bakar Dengan Rempah Perap Frozen Shilanal || Hujung tahun 2020 aku semangat nak maintainkan berat badan setelah turun beberapa kilogram.. Sebab ada ler kenaikan sewaktu lupa diri tu...cheat day berminggu..Lol...maka aku cuba diet sedikit ketat selama 10 hari..(Buang nasi je pun) 

Salah satu menu agar tak bosan, aku makan ayam bakar! Sejak ada air fryer, teringin jugak try pelbagai menu. Huhu...So mood nak ayam bakar, kena lah perap dulu..Kan. Baru mantappp rasanyaa..

Tapi malas nak buat rempah bagai..aku dah lapo!

Nah, dengan rempah perapan dah siap camni, settle kerja aku..tepat masa makan, ngap aje! 


Aku beli satu bekas ayam (1/2) yang dah siap perap dengan rempah blackpepper dan sepaket rempah blackpepper untuk perap masakan lain next time..Hehe..

Bersama salad gitu..Diet angat!

Rasanya...?? Of course sedap!!! Ayamnya lembut..takda liat atau hanyir..Dan I kalau makan, mestilah nak juicy juicy gitu....ada dua jenis tau..satu perasa madu, satu blackpepper...Nak ayam atau daging?? Pilihhhh...Aku suka blackpepper...Tapi rasanya taklah pedas sangat..sesedap rasa camtu..Baru berapa minit bakor, baunya mengancam behtul! Makin tak sabar nak makan! Haha..

Kalau buat bbQ tepi pantai nih, bestnyaaaaaa haih..


Siap cara cara nak guna ..senang gila....
Aku guna suhu 180C untuk 20 minit kemudian terbalikkan ayam dengan setting yang sama...Tapi lepas 10 minit, aku bukak dan tengok keadaan sekejap..takut hangit sangat ker camana..atau ada bahagian yang tak terbakar..Kan...Check la sesikit..Huhu

Jemput makan!

Masa aku beli haritu, ayam dah siap perap berharga rm16 sebekas...manakala rempah perap frozen blackpepper sahaja, rm10 sepaket. Tapi Shilanal ni rajin buat offer best best... Disebabkan aku just nak try je.. aku tak grab la offer price tu.. Err..nyesal jap..Haha... Next time lah try.. 

-Rempah rm10(400g)/rm20(900g)
-Ayam rm16

-Kambing perap free sos gravy rm35(600g)/rm55(900g)



Bagi yang teringin jugak try Rempah Perap Frozen Shilanal nih..terutama orang kawasan Pasir Gudang dan Masai, 
Boleh cari beliau...Segala info seperti tertera dalam gambar ye...Nona suka sebabtu Nona share...

Psst..ni bukan review dapat barang..ni memang i beli sendiri nak try dan rasa tau.Hahahahah..Kalau tekak kita sama, ini sedap jugak kat tekak awak..Kihkih...




Post a Comment

4 Comments

  1. i dah give up jaga makan eat only healthy food bagai.... tapi susah nak maintain and healthy food byk guna duit hahaa... i puasa ja .. lol ..... dulu masa ramadhan puasa turun 4KG... so now i macam puasa ja lol

    ReplyDelete
  2. Kan.. same goes to me... hehe.. Biasanya makan roti wmeal aje... Ni sebab dah too boring.. huhu.. makan only wmeal bread with peanut jammed yg sesuai tuk diet . is ok.. berkesan.. for me .. hehe

    ReplyDelete
  3. Uihhh sedapnya..terliur tengok. senang kerja bila dah ada rempah perapan ready made. Tinggal guna dan masak je. Suka gak juicy juicy. Baru lah sedap makan.

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐