Try Sup Belut di Tera Thai, Kota Masai, Johor

Try Sup Belut di Tera Thai, Kota Masai, Johor || Alhamdulillah masih bernyawa. Ini kisah haritu, di mana keinginan nak merasa belut tu dah lama sungguh. From 2020 bawa ke 2021. Err..kalau nak masak tu..macam tak kot..menyiang si belut..Kah!

Jadiknya, kita ke Tera Thai Kota Masai, Pasir Gudang, Johor. Memang pernah ke sini semasa farewell party member tempat kerja dulu (LINK ENTRI PARTI PERPISAHAN). Tapi time tu takda stok sup belut.. 

Kalini merupakan kali kedua singgah makan sini..Saja ajak member tak pernah try makan sini. 

Okay....lepas sudah ngidam..Hehe..Macamni rasanya. Lembut macam ikan lain jugak, cuma tulangnya kecil..Tapi tak sehalus sardin atau ikan bilis..

RM10.90 tanpa nasi

Supnya agak masin bagi aku, maybe sebab memang dimasak untuk dimakan bersama nasi kot..

Sup belut ni masin masin masam..Sedap dimakan bersama nasi..tapi sebab aku dah kenyang siang tu makan benda lain, so order sup sahaja..

Overall? Ok, tapi kalau nak makan sup ni, better order dengan nasi sekali...Hihi..

Kat mana alamatnya tu??

Haaa, refer info di bawah ye




Sapa suka makan belut? Banyak khasiat si belut ni..  Kan..


10 comments:

  1. Rupanya belut ada tulang halus. Ingatkan isinya bersih licin juga macam bahagian luar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.. ada tulang.. kecil comel.. Tak licin sgt pun bila dah dimasak tu

      Delete
  2. haduii... i tak boleh la nak makan...memang tak tertelan ler jawabnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaa.. try ler.. bukan rare mana pun rasanyaa.. jgn bayangkan ia sebelum dimasakk.. Kahhh!

      Delete
  3. Rasa macam pernah makan belut masa di Kota Bharu. Masakan paprik.

    ReplyDelete
  4. I is kenot lah belut. Memang tak makan lah Nona uii

    ReplyDelete
  5. belut, hmm rasanya kecik2 mmg suka makan, tapi bila dah besar tekak dah lari hahaha

    ReplyDelete
  6. This article gives the light in which we can observe the reality. This is very nice one and gives indepth information. Thanks for this nice article. ดูหนังใหม่

    ReplyDelete
  7. Thanks for sharing nice information with us. i like your post and all you share with us is uptodate and quite informative, i would like to bookmark the page so i can come here again to read you, as you have done a wonderful job. ดูหนังออนไลน์hd

    ReplyDelete
  8. We also have top quality cali carts with the purest cannabis oils you can find anywhere in the market. Checkout our shop today...Cali carts

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐