Mulakan Hari Isnin dengan Roti Bonjour Gardenia

Mulakan Hari Isnin dengan Roti Bonjour Gardenia || Setelah mulakan hari dengan Bismillah, kita breakfast pulak yer..Haritu di awal PKP ternampak Blogger Azhafizah sebut tentang roti Bonjour ni dalam entri beliau Roti Gardenia Ala Eropah. Terus save info dan pasang niat nak try, thanks info kak Fiza!

Sejujurnya, aku tak pernah beli walaupun dah lama ada dalam pasaran. Sejak buat percubaan berdiet, makan roti wholemeal aje (dalam bungkusan hijau). 

Now dah berkenalan dengan roti ala Eropah ni pulak..Selalu bila dicari, tak jumpa, dan memang kalau kat kedai biasa tak jumpa..Pergi Tesco and Mydin pun takda stok haritu..Rupanya ada kat Hero Market, Pasir Gudang. Senang la lepasni terjah situ je kalau teringin. 

BONJOUR guys!

'Mmmm..Just Too Good!'
Sama macam trademark kat packaging tu..

Sekarang baru kutahu, ada tiga jenis roti ala ala Eropah brand Gardenia eh.. Selama ni tak pandang at all.. Hahaha..

Aku baru try rasa yang Bonjour ni je..Memula fikir mesti keras tapi sebab dah baca kat blog kak Fiza, ternyata memang lembut! Ianya juga tak rapuh, sedap dimakan..Ada rasa crunchy grains and seeds tu..Sunflower seeds pun ada..I like! Lagi cepat kenyang ngunyah tu..

0% lemak trans. Sesuai la diet makan gini..

Aku makan dengan peanut butter aje.
Kalau nak dengan yang lain, contoh dengan tuna or telur pun dah okay..Sangat mengenyangkan serta sihat gitu! 

Dan lepastu aku memang takkan makan nasi. Sebab aku dapatkan karbo sihat dari roti camni or Wholemeal bread.

Harga seperti di bawah.
To me, berbaloi beli!!

Must try, and of course, i will eat again this Bonjour!




20 comments:

  1. Akak suka makan roti ni, gardenia memang ada banyak pilihan roti dari roti diet sampailah roti manis

    ReplyDelete
    Replies
    1. Whoaaa.. akak pun makan ea... Yee. betul tuh... banyakkk pilihan woooo

      Delete
  2. belum pernah cuba. boleh carik lepas ni.

    ReplyDelete
  3. waaa sesuai utk diet ! ini penting information dia!! thank you sharing.. nak cuba juga

    ReplyDelete
  4. yeay! dah cuba jugak. Memang sedap kan. buat sandwich tuna pun sedap. dia punya crunchy seed tu yang best tu. Tapi sekarang susah nak dapat lah. tak semua tempat ada jual. limited pulak tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaaa.. esok buat ngn tunaaaa hihu....
      Betul.. susah nak dapat wooo.. kayangan sgt rsenyeeee. Hahahaha

      Delete
  5. Aik, tak pernah jumpa pulak. Kalau jumpa, akan beli, Insya-Allah. :)

    ReplyDelete
  6. Kenapa macam xpernah nampak je 😂😂 kena cari ni kat kedai lain. Biasa pegi kedai sama memang xde jumpa.

    ReplyDelete
  7. Menarik roti ni..nanti boleh shida cuba mkn juga :)

    ReplyDelete
  8. Ni lee roti aku makan tiap pagi sapu dengan garlic spread Non.. naik jemu , kadang makan sekeping roti coklat tu..pun dah jemu.. now makan biskut oat plak hahahaha..

    ReplyDelete
  9. bonjour? mama penah makan ke ni ah? eh macam nona tahu hihhi

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐