Nona Dapatkan Mooncake Halal keluaran Renaissance JB, Hotel

Nona Dapatkan Mooncake Halal keluaran Renaissance JB, Hotel || Salah satu kuih kegemaran Nona sepanjang masa ialah kuih bulan. Jarang jumpa kalau belum musimnya tau. Korang panggil kek atau kuih bulan? Kenapa i suka ek? Nona suka sebab ada isi yolk dalam kuih tu. Tapi untuk kalini, Nona nak try dua jenis mooncake yang memiliki banyak perisa dan warna, nampak menarik pada mataku. Ya, semestinya halal. 

R for Renaissance Hotel! Hehe..

Nah, Nona share dengan korang kat mana boleh dapatkan kuih bulan halal, selamat dan sedap dimakan. Sempena meraikan Chinese-Mid Autumn Fedtival yang bakal tiba pada 21 September 2021, Restoran Wan Li Chinese, Renaissance JB, Hotel telah mengeluarkan kotak bungkusan mooncake yang baru berwarna violet yang ceria! Ianya khas untuk mengisi traditional baked mooncake dan snow skin mooncake.  Haaaa, jangan tak tahu, ada perbezaan antara kedua-dua jenis mooncake nih tau.

Chef hotel tersebut yang bernama Chef De Partie, Lim Pei Shi telah memperkenalkan pelbagai jenis traditonal baked mooncake yang berpandukan resepi resepi asli.

Semua kuih bulan merupakan buatan tangan sendiri dan diperbuat daripada bahan semulajadi yang berkualiti tanpa pengawet! Wow! 

Lihat! Cantik warna Violet packaging tu, nampak eksklusif dan kat dalam kotak tu nanti ada dua lapisan kotak lain yang penuh dengan mooncake! Jika kita beli dalam jumlah yang banyak, barulah dapat kotak bersaiz besar macamtu. 

Dua jenis yang berlainan saiz, bentuk dan perisa.

Traditional Baked Mooncake

Bentuk empat segi dan bulat.
Ya, kalau beli empat biji mooncake ni,  bolehlah dapat kotak warna violet tu. 
 Sebab akan ada dua tingkat kotak lain dalamtu .. 

Untuk traditional baked mooncake, ada perisa perisa seperti di bawah:

Pure Lotus Paste
Lotus Paste with Single Yolk 
Lotus Paste with Double Yolk,
Green Tea Paste with Single Yolk
Jade Custard
Assorted Fruits&Nuts
Red Bean Paste

Sedap!

Potong, dan makan! Aku suka la yang ni!

Next, 
Snow Skin Mooncake seperti di bawah:


Warnanya menyerlah!

Saiznya agak kecil berbanding traditional baked mooncake dan nampak lagi cute ui. Teksturnya lembut berbanding traditional baked mooncake dan perlu disimpan dalam peti ais jika tidak dimakan.

Untuk snow skin mooncake, terdapat perisa baru yang diperbuat daripada original Peach dan juga isi Blueberry, namanya:

Golden Peach Truffle
Blueberry Truffle

Selain daripada dua jenis di atas, ada beberapa jenis lain seperti:

Strawberry Truffle
Orange Truffle
Matcha Truffle
Chocolate Crunchy Pearl
Taro Paste Truffle
Peppermint Truffle
Durian Truffle


Ini, di lobi hotel..Masuk je pintu tu, terus nampak bersusun mooncake kat sana tau!

Dah boleh beli start sekarang sampai 21 September ni tau! Harga untuk set set mooncake boleh refer seperti di bawah:

Set Snow Skin Mooncake: RM108 nett. (Lapan biji dalam satu set)

Set Traditional Baked Mooncake : RM108 nett (4 biji dalam satu set)

Durian truffle : RM148 nett (8 biji dalam satu set)


Wait! Untuk dapatkan harga promo dan cara pembelian, sila refer info seperti di bawah:
 

Enjoy the discounts for the purchase of the mooncake on a single receipt;
🥮 10% discount for 𝗘𝗔𝗥𝗟𝗬 𝗕𝗜𝗥𝗗 purchase from 5 August until 31 August 2021
🥮 15% discount for purchase above 25 boxes
🥮 25% discount for purchase above 100 boxes
🥮 15% discount for Club Renaissance Johor Bahru
🥮 Up to 20% discount for Marriott Bonvoy Member

☎️ For any pre-order and more information, please call +6073813333 from 11am to 8pm.

🚚 𝙁𝙍𝙀𝙀 𝘿𝙀𝙇𝙄𝙑𝙀𝙍𝙔 within 𝙎𝙀𝙑𝙀𝙉 business days for all states except Sabah and Sarawak if order via WhatsApp Business at https://wa.me/c/60127719056

💻 Renaissance Johor Bahru Hotel’s handcrafted mooncakes also available on Shopee, Lazada and TableApp (https://bit.ly/WanLiTakeaway) platform. 

🌐 Visit www.wanlichineserestaurant.com and sign up for exclusive updates and special deals to stay in the know.

#renaissancejb #renhotels #discoverthisway #fromthetable



Mine, selesai! Bagaimana dengan anda ??
Hehe .. Korang yang berdekatan, silalah terjah Renaissance Hotel, JB sebelum due date!



5 comments:

  1. Colourful betul. Sangat eksklusif..

    ReplyDelete
  2. mcm2 jenis skrg ni ye moon cake tu..
    tp k ret x leh telan la rasa moon cake ni ehehhe

    ReplyDelete
  3. Bestnyaaaaa lama tak makan. dan lama juga tak nmpk orang jual2 mooncake dekat sini yang halal lah. yg tak halal ada je :') Cantik sangat waran2 dia

    ReplyDelete
  4. Menarik betul mooncake tu. Sayangnya saya tak pernah makan mooncake. huhu..Jadi tak tahu rasa dia macamana.

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐