Resipi Jagung Bakar Berempah Menggunakan Air Fryer

Resipi Jangung Bakar Berempah Menggunakan Air Fryer || Settle menu acah diet haritu! Hehe dah berkali kali jugak aku try sebenarnya.. Haritu adik aku suggest beli buku resipi menu sihat menggunakan air fryer masa pergi kedai buku haritu maka beli lah kami untuk mencuba menu menu yang ada.

Buku resipi ini adalah berkenaan menu dari dapur chef selebriti, Chef Marina Mustafa. Senang nak faham kerana mudah dan jelas penerangan yang diberikan. 

Pedas pedas gitu! Berangin je makan sebab disaluti blackpepper kann..Haha..Tapi puas dan mengenyangkan makan jagung ni..Huhu

Inilah resepi Jagung Bakar Berempah.
Punyalah malas aku nak taip..Kan! Ambil gambar jela resipinya tu...Clear ke tak ye gambar ni??

Tapi bahan seperti ketumbar dan chili flakes tu aku tak letak pun.. Garam pun seeloknya jangan letak banyak sangat.. Takut masin yakmat..

Okaylah..Sekian saja resipi simple untuk hari ini.. Try ler ye... 








Notahati: Berdebar dengan kepimpinan negara Malaysia sekarang....







...



..








17 comments:

  1. ada air fryer ni memang memudahkan kerja sangat non

    ReplyDelete
  2. wah..kelainan ni.. selalu makann jagung rebus tak pun bakar biasa.

    ReplyDelete
  3. Setuju dengan kak PC, kelainan pulak bila jagung buat bakar berempah ni, biasa makan jagung rebus gitu aje hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn.. sama ler... ni sesaja try... eh kan ada air fryer kt rumah.. try lerr.. huhu

      Delete
    2. Macam tak berani nak try sebab takut tak kena selera hahahaha padahal jagung je pun kan hahaha >.<

      Delete
  4. Sedapnya . Tadi apa beli jagung . Ingat nak buat jagung bakar laa ujan ujan ni sedap makan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uiiii.. time hujan memang sodap layan jagung bako.. heher..

      Delete
  5. nampak sedap ni...boleh cuba nanti

    ReplyDelete
  6. First time tahu ada jagung berempah. Menarik gak kalau buat ni.

    ReplyDelete
  7. menarik sgt jagung bakar berempah..

    ReplyDelete
  8. Menarik ni. Boleh try juga ni. Tak pernah makan jagung bakar berempah

    ReplyDelete
  9. yum yum sedapnya.. mama suka kalau guna air fryer ni. sihat dan mudah

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐