FREE! Main Game Simple yang Menguji Minda Kanak-Kanak dan Dewasa di Plays.org!

FREE! Main Game Simple yang Menguji Minda Kanak-Kanak dan Dewasa di Plays.org! || Hi guys! Suka main game? Atau suka melatih otak dengan permainan online? Hehe. For me, depends pada time, if ada free time, barulah saya main game! Sebab kalau dah tekan button PLAY, mesti rasa nak main lagi sampai menang dan masuk ke peringkat seterusnya… Addiction gituh! Haha…

So haritu terjumpa satu website yang agak simple game game dalamtu, ada yang Nampak comel tapi menguji minda! Senang cakap, ianya sangat sesuai untuk kanak-kanak dan jugak dewasa. Taklah terlalu berat atau stress bila main game kat sini tapi agak menguji minda woo…

 

play.org

Plays.org merupakan salah satu website yang menyediakan pelbagai permainan online atau ‘online games’ secara FREE untuk semua orang!!  Apa yang best dengan website Plays.org nih?

1.

            ·         FREE! PERCUMA! No need to pay anything!

·         Banyak pilihan games! Yay!

·         Tiada gangguan iklan sepanjang permainan. Yahoooo!

·         Tidak menggunakan space yang banyak dalam handphone atau laptop, just play online guna browser, dan tidak perlu download any apps atau apa apa software untuk main game.

·        Warna yang ceria digunakan menampakkan games dalam ni menarik!

·         Animasi, serta kartun yang cute!

·         Game yang simple simple dan ringan tapi mampu melatih kecekapan otak

·         Ada relation dengan sesi pembelajaran yang berguna buat kanak-kanak

Ya betul, to me, banyak pilihan games yang sesuai untuk kanak-kanak. Tengok kat bawah ni, aku pun try jugak..Kemain ada kaitan dengan subjek mathematics weh! Saja nak try to make sure otak belum berkarat. HAHA.. Soalan senang je pun, itupun malas jugak nak tulis atau mengira...

 1. Defenders of Mathematica

Online games

Online games

Pilih jawapan yang betul.
Kalau salah, raksasa tu akan keluarkan api! Haha!

Semua instructions dan cerita mengenai game ni telah ditunjukkan sebelum bermain. Tahap difficulty games dan rating pun dorang letak jugak. So bolehlah tahu tahap kesusahan sebuah game serta yang mana paling popular serta diminati ramai. Refer gambar di bawah:


Game

Difficulty sebenarnya depends pada diri memasing..Hihi~
Yaaaa, sesi pembelajaran pun terselit dalam game yang disediakan. Contohnya seperti di bawah: 


office

Kat sekolah dah belajar pasal adverbs? Sambung pulak dekat game! Hihi..


Game Worm

Suka game nih! Kahhh!
Kill the worms! 

Ok, JOM TENGOK LIST GAMES 
List game

Wowww! Punyalah banyakkk!

Antara tajuk dan kategori game ialah seperti:  Adventure Time, Football, Basketball, Frozen, Hidden Object, Puzzle, Sudoku, Word Search dan banyakk lagi! Tak habis main lahh! 


Game yang korang nak tu takda dalam ni?? Don't worry, you guys can request as below:

game online

More than 100  games uiii!

To be honest, seriously best! Hit my brain and emotion litle bit! 

Kalau korang nak main game simple yang menguji minda kanak-kanak dan dewasa ni, sila klik link di bawah tau! Confirm memuaskan hati lah







Post a Comment

5 Comments

  1. Wowwww... Ramai dh suggest web ni.. Nnt bole cuba jgk la.. Jgn nnt kita x reti nk stop, udah le ye haha

    ReplyDelete
  2. menariks ni, leh try. tq for sharing!

    ReplyDelete
  3. weh nampak menyeronokkan kena try ni

    ReplyDelete
  4. Seronok jugak main game ni bila masa bosan. Tapi bila terjebak payah nak stop pulak. hehee..

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐