Lirik Lagu Hitam Saksi Putih Nyanian Haqiem Rusli

Lirik Lagu Hitam Saksi Putih Nyanian Haqiem Rusli || Haaa, lagu dari pengantin baru gituh! Selamat Pengantin Baru kepada kedua dua orang dalam klip video ni. Hehe.. Ya, ada isterinya, Wan Anis Sofea dalam klip video lagu Hitam Saksi Putih ni, dorang memang cantik dan sama padan! Semoga terus kekal dan sabar menempuh alam rumah tangga yang mereka lalui sampai syurga ALLAH.

Terdapat sedutan yang berwana hitam putih dalam video klip. Suara Haqiem Rusli of ocurse merdu dan berlemak lah tapi Nona kurang minat lagu yang melodinya slow sikit camni..Hihi..Terdapat bait bait perkataan dalam lirik lagu tu yang menarik perhatian Nona untuk mencari maknanya. Al-maklumlah, tak berapa power bab bahasa puitis ni... Jom dengar bersama!

Tajuk: Hitam Saksi Putih

Penyanyi, Lirik dan Komposer : Haqiem Rusli

Candra malam ini saat dikau memutihkan
Kehitaman ini saksi
Catitan nurani akan bersiulan di suatu hari nanti

Saksi…

Kau akan tersenyum
Ku juga begitu
Malam malam yang terlihat

Saat engkau bersamaku

Norma hati yang menyinar
Menyuluh halaman kita

Kau akan tersenyum
Ku juga begitu
Ancala yang dingin

Lekas kita pulang takut nanti merbahaya
Saksi…

Titipkan resahmu
Ku ada disini akan mendengar kisahmu
Saksi…

Kau akan tersenyum
Malam malam yang terlihat

Saat engkau bersamaku
Norma hati yang menyinar
Menyuluh halaman kita

Kau akan tersenyum


Kau akan tersenyum
Malam malam yang terlihat

Saat engkau bersamaku
Norma hati yang menyinar
Menyuluh halaman kita

Dihias senyuman
Sujana tingkahmu



Ada dua perkataan yang Nona tak tahu maksudnya, so tanya encik Google lah..Haha..

1. Candra ertinya ialah 'bulan' atau 'bersinar'
2. Ancala yang bermaksud 'gunung'




Post a Comment

2 Comments

  1. perkahwinan yang menjadi viral sekarang ini...saya tumpang gembira dengan kisah jodoh mereka

    ReplyDelete
  2. Lagu pengantin baru terus. Untung isteri Haqiem ni. Kalau dah jodoh tak kemana, kan.

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐