Isi Perut dengan Nasi Goreng dan Ikan Salmon

Isi Perut dengan Nasi Goreng dan Ikan Salmon  || Lepas ngidam nak makan ikan salmon. Ini pun aku panggil ikan kayangan selain daripada siakap.. HAHAHAH. Tamat tempoh kuarantin haritu, aku belum dine in kedai makan lagi. Aku beli ler frozen salmon dari kawan aku. Lama dah niat nak try.  Bakar je ikan salmon tu dalam air fryer. Settle! 

Nasi Goreng Ikan Salmon

Sedap jugak ikan salmon ni sebab dah diperap dengan kuahnya. Walaupun agak pricey tapi ikannya lembut, tak nyesal lah beli! Hihi.. RM35 sepaket. Ini aku letak sikit je, actually ada beberapa ketul lagi..


Ikan salmon

Makan camtu tanpa kuah atau sos. So shedappp!

Korang suka ikan apa?? Layan salmon jugak ker? Ikan salmon ni sedap dan mengandungi banyak kebaikan. Ada orang takut nak masak dan makan salmon, kan? Sometimes ada orang masak tapi masih ada bau hanyir tu...Tak best lah kalau bau hanyir time makan.. So kena tahu cara memasak salmon yang betul. Untuk frozen salmon, hanyir tu pun dah hilang selalunya. 

Area Pasir Gudang, boleh try contact number: Solehah 019-267 9746



Notakaki: Ada rezeki lebih baru makan ikan kayangan. Gituh!

Post a Comment

10 Comments

  1. Itulah mahal salmon beli sekeping sudah RM8 lebih. Tidak tahu harga sekarang sebab lama tidak beli. Kali teringin makan yang sushi salmon. Hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ah, lebih kursng rege gitu.. sushi salmon pun sedap tuu.. hehe...Kalau peminat salmon . of coursee sedapp aje.. Kann..

      Delete
  2. teringin juga nak makan tapi nak beli tu kena pi ke pasaraya besaq di bandar besar la. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ah, di tempat tertentu je ada.. biasa pasaraya besor.. Tuhlahh kena ke bandor ler nampak gayanyaaa

      Delete
  3. ammi memang pernah beli 2x je kot salmon ni.. mahal nak makan sefamily

    ReplyDelete
  4. Teringat pulak kat esbox ada salmon, hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok, apa tunggu lagikk.. Masakkk. ehhehhehehe

      Delete
  5. Sedap ikan salmon ni. Tapi itulah mahal nau. Sesekali bolehlah membeli. Sedap tu dah diperap siap siap. Mudah nak sediakan pun tinggal grill kan je.

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐