Nikmatnya Makan Grilled Chicken Chop with Homemade Mushroom Sauce Nih!

Nikmatnya Makan Grilled Chicken Chop with Homemade Mushroom Sauce Nih! || Alhamdulillahh! Makan apa tuu?? Blurrrpppp... Aku nak cerita pasal satu menu western yang aku makan, air tangan chef dari seberang tambak gitu.. tapi sekarang menetap sini terus. Dah dua kali aku makan grilled chicken chop dengan homemade mushroom sauce ni uii!! 

Combination ayam yang digrilled dengan mushroom sauce yang menggunakan resepi tersendiri ni memang memuaskan hati lah! Bila namamya homemade sauce, sudah semestinya memgandungi secret recipe kat dalamtu...Hehee..

Daging ayam tu pulak lembut gila, tekstur sauce nya agak pekat, tak cair dan tak muak! Kadang-kadang ada jenis kuah yang terlalu pekat sampaikan cepat terasa muak, kan? Haaaa, grilled chicken chop kalini sesedap rasa, just nice camtu. Selain daripada tu, terdapat buah tomato, carrot, salad dan baked potato yang diletak bagi melengkapkan menu ni. Yes, no fries. Tukar dengan baked potatoes seperti dalam gambar. Barulah sangat mengenyangkan weh! Kentang tu dipotong besar jugak, bukan dipotong dadu jer...Oh ya, and the sauce, boleh dipilih sama ada nak blackpepper atau mushroom sauce. 

Ok, now... Jemput jilat screen!!! HAHAHA

Grilled Chicken Chop with Mushroom Sauce

First time makan. Nampak penuh mushroom sauce membanjiri pinggan tu kan!


Western food

Ini order time kat tempat kerja, buat makan lunch...

Mood diet la kunun..Hahaaa
Kuahnya tu berasingan tapi tertumpah pulak masa bawak gi opis dari tempat pak guard haritu.

Grilled Chicken Chop with Mushroom Sauce

Nyummmmm!

Overall bagi aku, sedap behtul! Licin pinggan tau! Next time nak cuba makan dengan blackpepper sauce pulak. Sesuai jugak bagi orang yang sedang berdiet.. Ehh, tibberr...Senang cakap, memang berbaloi baloi dengan harganya, rasanya seakan-akan macam makanan kat hotel tapi dengan harga yang murahhh!!! RM12 per set.

Bagi sesiapa yang nak try Grilled Chicken Chop with Homemade Mushroom Sauce nih jugak, terutama area Pasir Gudang, Masai, dan Seri Alam , bolehlah contact atau Whatsapp nombor: 0187606220

Closed Order setiap hari: Jam 3 PM

Deliver charges: 
Kota Masai area   : RM 3
Pasir Gudang area: RM4-RM5 


Suggested, Silakan Mencuba!



Notakaki: Bila jadual kerja dah kembali normal! Takda selang selang cuti dahhhhh! 



Post a Comment

9 Comments

  1. murahnya.... kalau dah sedap tak kira harga orang tetap hargai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Behtul tuhhh! Sauce tu pulak homemade, rasa lain sikit daripada kebiasaan yang guna powder tu....

      Delete
  2. Jangan dianiaya tekak org yg tak lunch ni Cik nona.

    ReplyDelete
  3. Aduh terliur. Bahagian kaya tidak muak itu yang tertarik.

    ReplyDelete
  4. Fuhhh..mengancam betul chicken chicken chop dia. Sauce lain dari yang biasa. sauce banyak pulak tu. Nampak juicy nau ayam. Telan ailio je lah kita. huhu

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐